sâmbătă, 18 decembrie 2010

Harul inseamna justificarea pacatosului, nu justificarea pacatului

De 2 zile am inceput sa citesc cartea “Costul Uceniciei”, scrisa de Dietrich Bonhoefer. Vorbind despre diferenta dintre harul ieftin si harul costisitor el afirma la un moment dat ca: ~Harul ieftin inseamna justificarea pacatului, pe cand harul costisitor inseamna justificarea pacatosului.~
Care este atitudinea noastra atunci cand pacatuim?
Incercam sa musamalizam pacatul sau sa gasim scuze(sa ne justificam), comparandu-ne cu altii “mai pacatosi decat noi”?
Oare nu cumva printr-o astfel de atitudine se vede reflectat harul ieftin?
Dragul meu, da-mi voie sa iti spun ca harul de care beneficiem din partea lui Dumnezeu, este un dar costisitor, care L-a costat viata singurului SAU FIU, Domnul nostru Isus Hristos. Si pentru ca pe Dumnezeu L-a costat totul, de aceea, pentru a beneficia de el, si pe noi trebuie sa ne coste totul.
Tocmai de aceea inteleptul Solomon, in cartea Proverbe scrie astfel:”Fiule da-mi inima ta si sa gaseasca placere ochii tai in legile Mele.”
Ca si crestini/ca si beneficiari ai harului costisitor, trebuie sa ne predam in totalitate lui Dumnezeu.
“Doamne, ajuta! Doamne, da izbanda!”

Sursa

Un comentariu:

  1. n-o sa intelegem niciodata profunzime ajertfei lui Christos pana cand ... no sa intelegem de unde pleaca totul. vechea iudee... cu casute prafuite... un imperiu al barbatilor preocupati de torah, care de Shabath mergeau la sinagoga. oameni care aveau o relatie cu Dumnezeu... insa asta nu era suficient... nu era suficienta dorinta lor de ascultare, nu era suficienta cautarea lor in sulurile legii dupa Dumnezeu, nu era suficienta bucuria inchinarii din Psalmi... ceva lipsea...Christos... era declaratia perfecta de dragoste a lui Dumnezeu pentru omenire... nu exista har ieftin, fie e har fie nu e deloc. Exista doar loc pentru bunatatea lui Dumnezeu... daca il scoatem pe Christos din iudaism, pierdem padurea din cauza copacului.

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)