marți, 9 martie 2010

Pretios sau pretuit?

"De aceea, pentru ca ai pret in ochii Mei, pentru ca esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine si popoare pentru viata ta." Isaia 43:4

Pentru ca Dumnezeu ma iubeste... Pentru ca Dumnezeu imi promite atatea lucruri(nu neaparat in textul citat - pentru ca acesta a fost o profetie pentru evreii dinainte de robia babiloniana - dar in alte texte din Scriptura)... Inseamna ca sunt pretios???
"Faptul ca Dumnezeu ma iubeste imi da valoare? Raspuns: NU!"(James MacDonald)

Nimic din ce este in mine nu ma face pretios/valoros. 
Dragul meu cititor, te rog sa nu uiti acest lucru: Faptul ca Dumnezeu te iubeste, spune ceva despre EL, nicidecum ceva despre tine. Faptul ca Dumnezeu ma iubeste, spune ceva despre EL, nu ceva despre mine.

Cum se explica faptul ca sunt pretuit, dar nu sunt pretios?

Gandeste-te ca sunt puse la licitatie anumite lucruri obisnuite, dar care au fost purtate de oameni cu influenta, oameni faimosi si respectati. Un lucru cat se poate de mic, la acea licitatie capata o valoare nemaipomenita. DE CE? Datorita vreunei valori? Nicidecum! ci datorita faptului ca a apartinut acelei unei persoane faimoase.
La fel stau lucrurile cu mine, cat si cu tine.

Valoarea mea nu este datorita a ceea ce sunt, a ceea ce posed/detin. NU! Valoarea mea se datoreaza faptului ca sunt al LUI. Nu pentru ca eu am un merit sau vreo valoare, ci pentru ca toata slava si marirea sunt doar ale lui Dumnezeu.

Asa ca, in incheierea acestui articol te intreb: Esti pretios sau pretuit?

Stoica Timotei