sâmbătă, 4 decembrie 2010

O poveste minunata de dragoste cu aplicatii practice cat se poate de frumoase...

Povestea aceasta, care urmeaza sa o scriu este adevarata si s-a petrecut in Anglia. Este povestea unui tanar care se numea George si care era indragostit de o fata pe nume Mary. Erau logoditi cand a izbucnit Al Doilea Razboi Mondial si cand George a fost inrolat in armata. Dandu-si seama ca acest lucru ar putea insemna pentru el moartea, tanarul a decis ca ar fi mai bine sa astepte si sa se casatoreasca abia dupa ce se va fi intors cu bine acasa. Asa ca s-a rugat de logodnica lui:
- Mary, te rog sa ma astepti. Dupa ce se va termina razboiul, voi veni inapoi si ne vom casatori.
Mary a fost de acord.
Asa s-au scurs mai multe saptamani si luni. Mary primea des scrisori de la George, ceea ce o umplea de fericire. Dar, dintr-o data, scrisorile au incetat sa mai vina. O saptamana, doua, trei, patru; au trecut multe saptamani si nu mai sosea nici o scrisoare. In cele din urma, familia lui George a primit de la armata vestea ca George disparuse si ca era considerat mort.
Inima lui Mary s-a frant. Nu putea sa creada ca George nu mai era. Nu stia ce sa faca. Oricat de mult incerca sa treaca peste acea pierdere, nu putea sa si-l scota pe George din inima si din minte. Dupa mai multe luni, dupa ce s-a intors acasa intr-o seara de la munca, i-a spus mamei sale:
- Mama, nu ma simt in apele mele. Ma duc in camera mea sa fiu singura. Indiferent cine ma cauta, te rog sa nu ma deranjezi.
A inchis usa in urma ei si a scos din sertar toate scrisorile de la George. S-a intins pe pat si a inceput sa le citeasca din nou, una cate una, cu lacrimile siroindu-i pe fata. A luat poza lui George din sertar - era atat de chipes in uniforma! - si, tinand-o la piept, continua sa citeasca scrisorile si sa planga.
Pentru prima data de cand primise vestea disparitiei lui George, ea si-a scos din dulap rochia de mireasa pe care o cumparase inainte ca el sa plece. S-a imbracat cu ea si s-a asezat in fata oglinzii, privindu-se gatita de nunta, tinand in mana poza si scrisorile, si plangand in hohote.
Cineva a batut la usa, iar mama ei a mers sa vada cine e.
Cand a deschis usa i s-a taiat rasuflarea.
- George! a icnit ea. Ce faci aici?
George a spus:
- Mama, Mary e acasa?
- Da, dar, George, te... te... credeam mort.
- Pai... aaa... nu... Sunt bine. Spune-mi, Mary s-a casatorit.
- Nu, dar George, ce s-a intamplat? Noi... noi... am auzit ca...
George a intrerupt-o politicos si a spus:
- Mama, daca Mary nu s-a maritat, as putea sa o vad?
Ea s-a dat la o parte aratand spre camera lui Mary, iar George a urcat scara. In Anglia, gaura cheii la unele camere e asa de mare ca aproape poti trece prin ea. O vedea pe Mary in rochia de nunta, la fel de frumoasa precum si-o amintea, tinand intr-o mana poza lui, iar in cealalta o scrisoare. A deschis usa si a spus tandru:
- Mary!
Ea s-a intors socata spre el si a tipat:
- George!
L-a strans in brate... si nu va mai spun decat ca George si-a eliberat cu greu o mana, a varat-o in buzunar si a scos o bucata de hartie cu colturile indoite.
- Mary, a spus el, dintre toate scrisorile pe care mi le-ai scris, aceasta imi este cea mai draga. Am purtat-o cu mine prin toate cate le-am trait. Spune asa: "Georgie, dragul mei, te iubesc. Te iubesc. Te iubesc. Si cand te vei intoarce acasa, voi fi pregatita."

Draga mea, nu stiam ca vei fi atat de pregatita!

Ce minunat este atunci cand mireasa si mirele se intalnesc si amandoi sunt gata. Biblia vorbeste despre intoarcerea binecuvantatului nostru Domn, cand orice ochi Il va vedea. Chiar si autorii Scripturii, cu toate superlativele lor, nu gasesc cuvintele cele mai potrivite pentru a descrie acea clipa glorioasa. Domnul Insusi le-a spus ucenicilor Sai ca nu aveau cum sa inteleaga lucrurile ceresti din moment ce nici pe pamant nu erau in stare sa le priceapa. Vorbim de strazi de aur, de porti de margaritar, de ingeri, de serafimi si heruvimi. Nu sunt sigur ca intelegem intreaga splendoare a acelei frumuseti.


DACA MARIAJUL ESTE ATAT DE MARET PE CAT SPUNE BIBLIA CA E, ATUNCI MERITA SA ASTEPTI PANA ESTI GATA PENTRU MOMENTUL POTRIVIT SI PENTRU PERSOANA POTRIVITA.

Preluat din cartea "Eu, Isaac, ma casatoresc cu tine, Rebeca - Ravi Zacharias