miercuri, 27 mai 2009

Plang trandafirii

Plang trandafirii... Sigrid Voinea
M-a impresionat foarte mult melodia asta cand am ascultat-o... Acum cateva minute pe mess am primit un link unde am putut asculta melodia si sa vad imaginile... Superb... nu mai am ce adauga :D

Cine este ...?

In chimie, a transformat apa in vin.

In biologie, S-a nascut fara a fi conceput natural.

In fizica, a sfidat legea gravitatiei cand S-a ridicat la cer.

In economie a contracarat legea cresterii costurilor relative (diminishing return) cand a hranit 5000 de oameni cu 2 pesti si 5 paini.

In medicina, a vindecat bolnavii si orbii fara a le administra nici un fel de medicament.

In istorie, El e inceputul si sfarsitul (Alfa si Omega).

In guvernare, a spus ca poate fi numit Consilierul minunat, Printul Pacii.

In religie, a spus ca nimeni nu ajunge la Tatal decat prin El;

N-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan.

N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator.

N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator.

N-a avut armata, si totusi se temeau de EL.

N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea.

N-a comis nici o crima, si totusi L-au rastignit.

A fost inmormantat, si totusi traieste si azi.


Deci, cine e El? EL e ISUS! Cel mai mare OM din istorie.

Sursa

De ce este cel mai mare OM?
Pentru ca EL este Fiul lui Dumnezeu care a venit pe pamant sa ne salveze de robia pacatului si sa ne ofere o noua sansa... sa ne ofere un nou tel... :)

O maxima interesanta...
Vorbeam cu cineva de curand pe subiectul care l-am abordat in mesajul anterior si el mi-a spus urmatoarele:

"Dumnezeu uraste pacatul, dar iubeste pacatosul"

Daca nu ar iubi pacatosul, nu ar mai fi existat jertfa Domnului Isus de pe dealul Golgotei in urma cu aproximativ 2000 de ani.

Tine minte lucrul acesta... Daca inca nu te-ai impacat cu Dumnezeu, El inca iti mai acorda o sansa... Iar usa harului pentru tine e deschisa pana vei 'inchide ochii'. Dupa aceea va fi prea tarziu...

Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare sa ne traim cu adevarat viata in sfintenie si in pocainta!

Stoica Timotei

Pacatosul...
Spuneam mai devreme faptul ca pacatele nu pot fi categorisite in functie de 'gravitatea' lor. Pacatele nu pot fi categorisite ca pacate mari sau pacate mici.

Totusi, cel care savarseste pacate se numeste pacatos.
Omul savarseste pacate.
Deci -> Omul este pacatos

Dar pacatosii pot fi categorisiti in doua parti:

Pacatosii nemantuiti si pacatosii mantuiti

Pacatosii nemantuiti sunt aceea care inca continua ca prin viata lor sa huleasca Duhul Sfant, pe cand pacatosii mantuiti(pacatosii iertati) sunt aceia care doresc sa traiasca o viata in sfintenie... sunt aceia care traiesc o viata de pocainta zilnica.

Vreau sa inchei acest articol cu o simpla intrebare la care as dori sa raspunzi cat de serios se poate:

In ce categorie faci parte?

Stoica Timotei

Omul, hulitor al Duhului Sfant?
Spuneam in micul articol de mai devreme(care de fapt a fost o foarte scurta introducere a acestui articol) faptul ca exista un pacat care nu poate fi iertat.

Acel pacat este hula impotriva Duhului Sfant.
Matei 12:31-32 De aceea vă spun: Orice păcat şi orice hulă vor fi iertate oamenilor; dar hula împotriva Duhului Sfânt nu le va fi iertată. Oricine va vorbi împotriva Fiului omului, va fi iertat; dar oricine va vorbi împotriva Duhului Sfânt, nu va fi iertat nici în veacul acesta, nici în cel viitor.

Ma rog Domnului sa ma ajute sa inteleg corect acest lucru si sa il exprim asa cum il inteleg. Daca nu esti de acord in totalitate sau chiar deloc cu ceea ce voi scrie in continuare, te rog lasa un comentariu si vom discuta pe baza acestui subiect.

Cand aud acest subiect, imediat imi trec prin cap niste idei, conceptii pe care le am eu cu privire la acest lucru.

As vrea ca in acest articol sa putem intelege de ce acest pacat este de neiertat.

Biblia afirma faptul ca Duhul lui Dumnezeu(Duhul Sfant) e Cel care schimba inima cuiva, nu noi. Asa si este. Faptul ca eu am intrat in contact cu Adevarul, mi s-a prezentat Adevarul, mi s-a aratat ca sunt un pacatos si ca am nevoie de pocainta este datorita lui Dumnezeu.

Faptul ca m-am simtit vinovat si simteam ca viata mea nu o mai pot trai fara Hristos, ca am nevoie de El este datorita puterii Duhului Sfant care mi-a schimbat viata.

Acum, fiindca stim acest lucru cred ca ne va fi foarte usor sa intelegem ce este hula impotriva Duhului Sfant... sau cel putin vei putea sa intelegi felul cum percep acest lucru.

Dumnezeu iti vorbeste, Duhul Sfant de constientizeaza ca ai nevoie de mantuire, ca esti un pacatos. El iti arata ca trebuie sa Il urmezi pe Hristos si sa fii al LUI... si totusi refuzi... nu vrei sa iei seama la aceste lucruri... Pur si simplu, prin faptul ca raspunzi cu nepasare, cu indiferenta... Acest lucru, dragul meu cititor, este o hula impotriva Duhului Sfant.

De ce nu poate fi iertat? Pentru ca daca am lua seama la indemnurile Duhului Sfant, m-as pocai si as incepe sa traiesc o viata in neprihanire dobandita prin credinta reflectata si in fapte.

Dar pentru ca nu accept si ma impotrivesc Duhului Sfant, nelasandu-L sa ma cerceteze, atunci eu raman tot pacatos neiertat... si automat destinatia mea vesnica este iadul.

Care este destinatia vesniciei tale?

Stoica Timotei

Pacatul "cel mai mare"

Spuneam in articolul anterior faptul ca pacatul in fata lui Dumnezeu este tot pacat si ca nu se poate categorisi in pacat mic si pacat mare.

Totusi... Biblia spune ca exista un pacat care nu poate fi iertat.

Hula impotriva Duhului Sfant este un pacat despre care Biblia afirma ca nu poate fi iertat.

Pacate mici? Pacate mari?
Exista oare pacate mici?
Exista oare pacate mari?
Se pot categorisi pacatele in acest mod?

Sunt doar cateva intrebari la care am fost nevoit sa raspund unui tanar care incerca sa ma convinga ca existe pacate mici, pacate mari, iar ele pot fi categorisite astfel.
Din aceasta afirmare cred ca iti dai seama ca nu cred ca pacatele pot fi categorisite astfel.

Vreau totusi sa incerc sa imi sustin ideea, sa imi sustin afirmatia.

Care este prima consecinta a pacatului? Te desparte de Dumnezeu pe acest pamant
Care este consecinta finala a pacatului? Despartire vesnica de Dumnezeu

Romani 6:23a : "Caci plata pacatului este moartea"

Nu gasesc in Biblie nici un pasaj unde sa vorbeasca despre pacate mari, pacate mici... nu gasesc nici un pasaj din Biblie care sa categoriseasca astfel pacatul(Daca gasesti un astfel de pasaj din Biblie, te rog anunta-ma si pe mine).

Pacatul pune un zid de despartire intre om si Dumnezeu, de aceea omul trebuie sa aduca pacatul inaintea lui Dumnezeu si sa se pocaiasca.

Probabil vei spune ca totusi exista pacate mici si pacate mari... un gand necurat, invidie, o minciuna ... nu are cum sa fie la fel de grava ca si o crima... hey... dragul meu cititor, in fata lui Dumnezeu pacatul ramane tot pacat.

Problema cea mai mare a omului este pacatul. De aceea Dumnezeu a trebuit sa Il dea pe singurul Sau Fiu ca jertfa pentru pacatele noastre.

Avem un Dumnezeu maret... De ce sa Il intristam pacatuind?

Dorinta mea este aceasta(si cel putin lucrul acesta m-as bucura sa nu il uiti): Pacatul este problema cea mai mare pe care o are omul. De aceea, rezolva astazi problema pacatului din viata ta!

Ma rog Domnului sa ne ajute pe fiecare sa renuntam la pacat, sa fim niste oameni sfinti!

Stoica Timotei