joi, 11 februarie 2010

Sa mergi la sigur e riscant(paragrafe preluate din Mark Batterson)

 "Circumstantele variaza, dr legea riscului este universala si eterna: cu cat esti mai disponibil sa risti mai mult, cu atat Dumnezeu te poate folosi mai mult. Si daca este gata sa risti totul, atunci nu exista nimic ce Dumnezeu sa nu poata face in tine si prin tine." 
"Lasul din noi ne sopteste constant: Mai bine in siguranta decat sa-ti para rau. Temerarul din noi ne sopteste: Nu risti, nu castigi. Pe cine vei asculta? Ce vei face cand te vei intalni cu un leu? Vei fugi cu coada-ntre picioare? Sau il vei urmari, ca un vanator de lei? In ultima instanta aceasta hotarare iti va determina destinul tau."
Mark Batterson, Intr-o groapa cu un leu intr-o zi cu ninsoare

Ce voi alege? Ce vei alege?  

Ce inseamna sa fii sigur de Dumnezeu?

"Sa fim siguri de Dumnezeu inseamna sa fim nesiguri in toate caile noastre; nu stim ce aduce ziua. De obicei spunem asta cu un oftat trist; ar trebui mai degraba sa fie o expresie de asteptare cu sufletul la gura."                                                                                                                  
Oswald Chambers 

Maretia lui Dumnezeu... definita de Mark Batterson

"Dumnezeu este maret nu doar pentru ca nimic nu este dificil pentru EL, ci si pentru ca nimic nu este prea nesemnificativ pentru EL."
Mark Batterson 

Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc

Uitandu-ma pe paginile Sfintei Scripturi, vad acest adevar confirmat de atatia eroi ai credintei.

Oameni ca si David, Moise, Benaia, Daniel, Estera, Petru, Pavel si multi altii iti pot confirma acest adevar: Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc.

E foarte frumos sa  luam hotarari in anumite domenii din viata noastra mai ales daca stim care vor fi rezultatele. Ne place sa umblam prin vedere, spre deosebire de inaintasii credintei noastre care au umblat/trait prin credinta.

Vreau sa adresez o intrebare: "Crezi ca daca inaintasii nostri in credinta inaintau prin vedere, mai erau numiti inaintasi in credinta?" Ce fel de exemplu ar fi fost pentru noi astazi?

Dragul meu, ne place sa ne credem niste oameni credinciosi, dar preferam sa umblam prin vedere. De ce? Pentru ca acesta este drumul cel mai sigur, spun unii(sau majoritatea oamenilor). In cazul acesta unde este increderea in Dumnezeu pe care afirmam ca o avem?

"Nu pot sa fac ceea ce imi cere Dumnezeu sa fac pentru ca nu stiu care vor fi rezultatele. Nu pot sa imi asum acest risc.", "Nu pot sa merg sa vorbesc oamenilor despre Dumnezeu, pentru ca probabil unii dintre ei isi vor bate joc de mine", "Nu pot sa ma implic in acea lucrare din biserica pentru ca nu am darul acela si sunt altii mai buni ca mine." sunt doar cateva din scuzele pe care le cautam, pe care le folosim.

Dragul meu, te rog nu uita acest lucru: "Cel mai mare risc este sa nu iti asumi nici un risc"

Doresc ca Dumnezeu sa ne ajute sa inaintam prin credinta, sa umblam/sa pasim prin credinta si sa ne punem la dispozitia LUI, oricat sau orice ne-ar costa.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Stoica Timotei

Intr-o groapa cu un leu intr-o zi cu ninsoare


Intr-o groapa cu un leu, intr-o zi cu ninsoare este o carte care o recomand cu o foarte mare caldura tuturor.

Aceasta carte ii arata cititorului cum sa supravietuiasca si sa prospere cand oportunitatea rage la usa.

Cand toata lumea normala fuge de durere, fuge de necaz, fuge de suferinta, fuge de leu, tu nu fii conformist ci alearga de prinde leul. De ce?

Da-mi voi sa raspund printr-o intrebare care este adresata pe coperta din spate a cartii:
"Ce-ar fi daca viata pe care ti-o doresti cu adevarat si viitorul pe care Dumnezeu il doreste pentru tine se ascunde chiar acum in spatele celei mai mari probleme... a celui mai cumplit esec... a celei mai mari temeri?"

Daca te-am facut curios, ce ar fi sa vezi cuprinsul acestei carti?

CUPRINS

Capitolul 1:
Priveste-ti leul în ochi
Capitolul 2:
Sortii sunt ciudati
Capitolul 3:
Dezvata-te de temeri
Capitolul 4:
Schimba-ti perspectiva
Capitolul 5:
Incertitudine garantata
Capitolul 6:
Sa mergi la sigur e riscant
Capitolul 7:
Apuca oportunitatea de coama
Capitolul 8:
Importanta de a parea ridicol
Capitolul 9:
Dezlantuie vanatorul de lei din tine

Daca doresti sa vezi mai multe detalii despre carte, sau chiar sa intri in posesia unei astfel de carti, click aici.

Fabula porcului si a magarului

Se spune ca la un om de la tara avea doua animale, si anume un porc si un magar. Magarul era folosit de stapanul lui in fiecare zi in domeniul agriculturii in fiecare zi, pe cand treaba porcului era ca toata ziua sa manance, sa stea sau sa se balaceasca in noroi. Zilele treceau in felul acesta: magarul isi dadea vlaga muncind, pe cand porcul nu avea nici o grija. Intr-una din zile, magarul se intalneste cu porcul  si cei doi au o discutie interesanta.
 Porcul ii spune magarului:"Ia zi mai magarusule... Cum e viata ta? Toata ziua muncesti intr-una, faci toate lucrurile acestea grele, pe cand eu stau toata ziua mananc, si ma balacesc in noroi. Ce fel de viata ai tu?... Tot mai buna e viata mea... Fara griji, fara probleme, o viata de relaxare totala."
La auzul tuturor acestor cuvinte magarul ii spune porcului: "Porcule, fii linistit... O sa ne vedem dupa Craciun."

Cu ce conceptii iti traiesti viata? Cum iti traiesti viata?

O viata de crestin presupune renuntarea la confort si dedicare totala lui Dumnezeu. Esti dispus sa faci acest lucru?

Stoica Timotei

Max Lucado Romania

”MAX

A aparut de ceva timp un nou blog, in care imi face foarte mare placere sa navighez.

Max Lucado Romania  este un blog in care vei gasi foarte multe lucruri frumoase si folositoare. :)

Din nou la treaba...

Dupa o vacanta indelungata pe care mi'am permis sa o iau, am hotarat sa revin in lumea blogerilor, in blogosfera. Desi imi este putin cam greu, pentru ca, datorita unei asemenea pauze, m'am obisnuit cu ea.

Nadajduiesc ca articolele care vor urma sa fie folositoare tie, cititorule. Doresc ca ceea ce voi scrie in continuare sa fie sub calauzirea lui Dumnezeu prin Duhul Sfant.

Iti doresc ca timpul care il petreci pe acest blog sa nu fie un timp pierdut, ci sa fie unul castigat, un timp in care Dumnezeu sa iti vorbeasca.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Stoica Timotei