joi, 3 septembrie 2009

Cum poti 'apuca' Biblia


Aceasta o fost una din 'mini lectiile' din studiul pe care l-am avut in tabara.

Cum sa apuci Biblia? Cum sa te ancorezi mai mult in Cuvantul lui Dumnezeu?

Multora dintre noi ne place doar sa auzim ceea ce ni se spune la biserica din Cuvantul lui Dumnezeu, probabil mai ascultam predici pe calculator, la Radio... si ne oprim cam pe aici. Prea putin timp acordam Cuvantului lui Dumnezeu. Preferam mai mult sa ni se spuna din El anumite lucruri.
Intrebarea pe care o pun este urmatoarea: Se poate sa ridici o Biblie, folosindu-te doar de degetul mic al oricarei maini ale tale? Nu, nu se poate.
Ce urmeaza?
Citeste Cuvantul lui Dumnezeu. Atunci cand incepi sa citesti din El cu dorinta ca Dumnezeu sa iti vorbeasca, nu te vei mai multumi doar sa IL citesti, ci vei incepe sa studiezi, sa memorezi, anumite texte(versete) Biblice si sa meditezi asupra Cuvantului lui Dumnezeu.

Dar nu se opreste aici ceea ce trebuie sa facem. Mai este un singur lucru pe care trebuie sa il facem. Care sa fie acela?
Raspunsul il gasim in Epistola lui Iacov 1:22, care spune astfel: "Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori, inselandu-va singuri."

Cele 6 degete cu care sa apuci Cuvantul lui Dumnezeu. Care este 'cel de-al saselea deget'?

Aplicarea-Implinirea.

Doresc ca Dumnezeu sa puna in noi acel dor pentru Cuvantul lui Dumnezeu pe care l-a avut autorul Psalmului 119(te indemn sa il citesti, desi are cateva versete:D) si sa ne dea putere sa IL aplicam in viata noastra!

Stoica Timotei

Clip Tabara Porumbacu

In acest articol veti avea sansa de a vedea un clip cu mai multe poze facute in tabara intr-un clip, pe un fundal sonor placut. Va doresc vizionare placuta:


Poze Tabara Porumbacu









Tabara Porumbacu 2009

Impreuna cu grupul de tineri Imago Dei din Avrig, Marsa, Bradu si Racovita am fost timp de 6 zile si 5 nopti intr-o tabara memorabila pe valea Porumbacului. Data in care aceasta tabara s-a desfasurat a fost 24-29 august anul curent.

Tema taberei a fost preluata dintr-un curs al lui Rick Warren, intitulat "Descoperirea maturitatii spirituale". A fost un timp foarte binecuvantat de Dumnezeu. Un timp in care Dumnezeu ne-a vorbit fiecarui tanar intr-un mod foarte personal, dar doresc ca EL sa nu se opreasca din a ne vorbi, ci EL sa ne vorbeasca in fiecare zi, iar noi sa luam aminte la ceea ce EL vrea sa ne vorbeasca.

In continuare voi prezenta cateva poze din tabara, un filmulet, iar mai apoi voi prezenta cateva lucruri care au fost dezbatute in tabara, angajamente, si o experienta personala cu Dumnezeu care m-a cercetat puternic.

Fiti binecuvantati!

Nunta Lidia si Alin Ungureanu


In data de 1 august 2009 am avut bucuria de a participa la un eveniment foarte important si frumos. Instituirea unei noi familii Ungureanu, Alin si Lidia. Serviciul la Biserica a avut loc la Biserica Crestina Baptista din Rosia, iar mai apoi masa festiva a fost la cabana Ghiocelul de pe valea Avrigului.
Alin si Lidia au hotarat sa fie alaturi unul de celalalt si doar moartea sa ii desparta.
Doresc ca Dumnezeu sa le binecuvinteze casnicia si pe ei cu multa dragoste si cu tot ceea ce au ei nevoie.

Stoica Timotei

Vacanta de vara 2009

Desi nu s-a terminat vacanta, privind in urma pot vedea ca a fost cea mai activa si incarcata vacanta din toate pe care le-am avut pana acum.

Am avut niste experiente frumoase cu Dumnezeu si EL mi-a vorbit atat de frumos(mai ales saptamana trecuta). As vrea ca in anumite articole pe care le voi scrie sa amintesc o experienta prin care Dumnezeu mi-a vorbit.

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta vacanta.
Iata pe scurt cam ce am facut:
- practica in Oltenia -> Plosca, judetul Dolj
- Alba Iulia, Fagaras, Cluj Napoca, Aiud s.a.
- Tabara Porumbacu

Scuze(din nou)...

Buna dimineata cititorule. Vreau sa imi cer iertare pentru ca din nou am avut o perioada lunga de inactivitate. Motive ar fi care sa scuze inactivitatea mea, dar nu vreau sa le enumar aici. Nu vreau sa ma justific, dar vreau sa revin din nou si sa fiu mai activ decat pana acum(cel putin cateva zile).