joi, 13 august 2009

Vecinii bisericii crestine Baptiste din Plosca

Dragii mei cititori, imi pare rau ca am amanat atat, dar acum am gasit de cuviinta sa scriu o experienta pe care am avut-o in practica din aceasta vara.

Intr-una din zile, de fapt a fost seara dupa ce s-a terminat programul de la biserica, am luat o banca si am pus-o langa biserica. Acolo am stat de vorba cu 2 vecini(sot si sotie - vezi poza de deasupra, mai putin cel din dreapta pozei :D) ai bisericii. Amandoi profesori: dansul este profesor de geografie, iar dansa este invatatoare la clasa a 4-a. Vroiau sa afle mai multe din Cuvantul Domnului. Din cauza faptului ca el bea, doamna profesoara m-a rugat sa ii spun ca nu e bine ce face(se imbata zilnic... chiar de 2-3 ori pe zi cateodata). La un moment dat, in timp ce discutam cu dansii, mi-au spus ca au avut un vis foarte ciudat. Amandoi, in aceeasi noapte, acelasi vis. Si cum aceasta nu ar fi fost de ajuns, a doua noapte la fel au avut acelasi vis infricosator. Ei au visat ca fratele profesorului care a murit in urma cu un an de zile, s-a intors din acel loc si le-a cerut apa.

Nu stiau ce inseamna, nu stiau ce se intampla. Nici eu nu am vrut sa dau o interpretare la visul lor, dar le-am citat pilda bogatului si Lazar. Apoi dupa aceasta a urmat o discutie bazata pe mai multe intrebari din partea dansilor si raspunsuri din partea mea.

Dragii mei, m-a socat foarte mult sa aud ceea ce ei au visat. Cu pacatul nu este de glumit deloc, nu este de joaca. Noi, cei care ne consideram copii ai lui Dumnezeu, care am primit in dar mantuirea si suntem eliberati de sub robia pacatului... sa nu mai stam pasivi atata. Sa nu mai fim atat de indiferenti!!! Trebuie neaparat sa le spunem oamenilor despre existenta raiului si iadului si despre dragostea Agape(dragostea lui Dumnezeu care s-a aratat desavarsita in jertfa Fiului Sau de pe dealul Golgota).

Nu mai este timp de amanare. Zilele sunt foarte putine pana cand Fiul Omului va veni din nou pe norii cerului. Sau poate ca mult mai repede vecinul meu pleaca la cele vesnice si eu nu i-am spus nimic de Dumnezeu si nu i-am vestit evanghelia. Nu cumva sunt eu vinovatul? Dumnezeu va cere sangele lui din mainile mele!!! Sunt eu constient de aceste lucruri?

Dorinta mea pentru mine si pentru noi este sa ne rugam Domnului sa ne dea puterea si curajul de a-L face cunoscut tuturor oamenilor.

Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare sa ne dam toate silintele pentru largirea Imparatiei LUI!!!


Dumnezeu sa va binecuvinteze!