duminică, 5 decembrie 2010

In ce schimba Dumnezeu vinul?

Un tanar crestin - care fusese innoit prin puterea lui Dumnezeu - a auzit pe un invatator de scoala duminicala vorbind despre maretia minunii facute de Isus cand a transformat apa in vin, din Ioan 2.
"Va pot spune despre o minune si mai mare", a spus el, "pe care a facut-o Dumnezeu in viata mea. In cazul meu, Cristos a transformat vinul in mobila, masina si haine pentru copiii mei!"
Ceea ce spunea el, bineinteles, a fost faptul ca puterea lui Dumnezeu de a schimba oamenii a fost mult mai tare decat iubirea lui pentru alcool si l-a ajutat sa invinga acea robie groaznica din viata lui. Acum el putea sa-si foloseasca venitul pentru a purta de grija familiei sale.

Regenerare - am fost transformat

Probabil ca cea mai mare bucurie a experientei crestine  o vei simti atunci cand vei fi constient ca ai fost schimbat. Gandeste-te la felul in care ilustreaza Biblia diferenta dintre viata ta veche si cea noua. Ai fost nascut din nou. Ai fost nascut de sus. Acum esti o faptura noua. Ai o inima curata. Esti iertat. Ai fost inviat. Esti un om nou. Toate aceste expresii denota schimbare.

Schimbarea are loc prin regenerare. S-ar putea sa-ti fie de ajutor sa te gandesti la regenerare ca fiind partea divina a ceea ce noi numim convertire. Este lucrarea lui Dumnezeu. Putem chiar sa spunem ca este o minune a lui Dumnezeu. Printr-o actiune a indurarii Sale, El schimba atitudinea sufletului in asa fel incat acesta este schimbat in asemanarea lui Cristos.

Preluat din cartea Ce vrea Dumnezeu de la mine - Bill George

Isus Hristos, `Musafir` in biserica noastra?

Adineauri mi-am adus aminte de anumite cuvinte pe care le-am auzit in urma cu cateva saptamani, intr-o biserica. Pastorul, in timpul predicii a afirmat(probabil nu si-a dorit acest lucru) ca: "Isus Hristos este musafir in locul acesta."

Oh! Cat adevar contine aceasta afirmatie!
Probabil nu esti de acord cu pozitia mea cu privire la aceasta afirmatie, dar da-mi voie sa iti spun ca Isus Hristos nu trebuie sa fie musafir in biserica SA!
Dar este posibil sa fie adevarat. Sa Il tratam pe Domnul Isus doar ca pe un musafir... cat e de tragic acest lucru...

Crestinul contemporan, intruchiparea lui Gulliver din tara piticilor

Un titlu destul de captivant(cred), dar oare ce continut va avea acest articol?

Destul de interesant, dar totusi oare ce va contine? Sincer sa fiu, nici eu nu stiu. Probabil razi citind aceste randuri, dar vreau sa stii ca este adevarat. Ce-i drept, am cateva ganduri care acum ma straduiesc sa le astern in scris, tastand la computer.
"...sa dam la o parte pacatul care ne infasoara asa de lesne..." ne spune autorul epistolei catre Evrei, in capitolul 12, primul verset. Oare ce vrea sa spuna prin aceasta?

Acum doua zile vorbeam cu un prieten drag mie despre apropierea de Dumnezeu. O concluzie la care am ajuns este aceasta: pe masura ce te apropii mai mult de Dumnezeu, vezi tot mai mult nimicnicia ta, pacatele tale cele multe la numar, si ramai socat. De ce ramai socat? Pentru ca atunci vei vedea ca lucruri care altadata ti-au parut chiar banale, ele erau pacate care te impiedicau sa te apropii de Dumnezeu. Dar, din moment ce te-ai apropiat de El, ai vazut acele lucruri ca si pe niste obstacole in calea cunoasterii lui Dumnezeu si apropierii de El.

Spuneam ca noi ca si crestini il intruchipam pe Gulliver din tara piticilor. De ce spun acest lucru? Pentru ca noi suntem infasurati din toate partile de pacat, de care nu putem scapa. Tot felul de lucruri banale ne infasoara si nu ne lasa sa inaintam pe calea credintei(pierderea de timp: in fata calculatorului, televizorului, vorbitul la telefon... si multe altele)...

Te-ai intrebat vreodata de ce nu inaintezi pe calea credintei, chiar daca iti doresti acel lucru?
Raspunsul meu la aceasta dilema este ca sunt lucruri care te tin si care nu-ti permit sa te misti(precum Gulliver care a fost prins in acele funii subtiri dar care, pentru ca erau multe la numar, nu i-au permis sa se elibereze).
Trebuie sa ceri intelepciune din partea lui Dumnezeu pentru a vedea care sunt acele lucruri din viata ta care nu te lasa sa inaintezi pe calea credintei, iar mai apoi sa Ii ceri putere eliberatoare.

Nu stiu daca acest articol contine ceea ce te-ai fi asteptat sa contina, dar stiu ca am primit aceste ganduri din partea lui Dumnezeu si prin ele Dumnezeu m-a facut sa imi doresc sa vad lucrurile care ma impiedica sa inaintez pe calea credintei. Dorinta mea este ca Dumnezeu sa ne dea puterea sa 'inlaturam orice piedica si pacatul care ne infasoara asa de lesne si sa ALERGAM CU STARUINTA in alergarea care ne sta inainte."

Fiti binecuvantati de Dumnezeu, dragii mei cititori!

Prin harul lui Dumnezeu, Stoica Timotei:)