duminică, 24 mai 2009

Dumnezeu ne vorbeste si ne cerceteaza...




Vreau ca in acest ultim articol al acestei zile pe acest blog sa va marturisesc niste lucruri prin care Dumnezeu astazi m-a cercetat foarte mult. Prin aceasta intamplare pe care o sa o relatez in randurile de mai jos, vei avea ocazia sa cunosti inca cateva lucruri in plus despre mine, dar nu vreau sa eu sa ies in evidenta, ci Dumnezeu si felul Lui minunat de a vorbi oamenilor...

Eu sunt student la teologie pastorala, in anul I la Bucuresti... am fost repartizat in practica intr-o localitate, Crevedia, de langa Bucuresti... Acolo este o biserica mica, dar activa... Astazi am simtit o inchinare deosebita... Astazi am simtit ceva special in mod foarte profund... Astazi am simtit ceva care pana acum nu mai simtisem intr-un mod asa de tare... Astazi Dumnezeu mi-a vorbit intr-un mod foarte frumos si m-a cercetat...

Probabil acesta este si motivul pe care articolele anterioare vorbeau despre apropiere de Dumnezeu si despre consacrare...

Pot sa spun cu toata convingerea ca Dumnezeu a fost prezent in mijlocul laudelor din aceasta biserica... iar in aceasta zi L-am simtit mai puternic ca niciodata... m-a impresionat foarte mult la momentul de rugaciune... o fetita de vreo 11 ani s-a rugat si I-a multumit lui Dumnezeu pentru binecuvantarile pe care si le revarsa peste ea, peste familia ei... Dragul meu cititor... aceasta fetita, se ruga plina de bucurie pentru ca are un Dumnezeu care poarta de grija, iar la un moment dat nu s-a mai putut abtine si a inceput sa planga de bucurie pentru ca Dumnezeu purtase de grija mamei sale... Pur si simplu am ramas foarte cercetat de acest lucru... O fetita de la care nu te astepti la prea multe... O FETITA!!! ... a facut o astfel de rugaciune... imediat mi-am adus aminte de cuvintele psalmistului David care spune ca Dumnezeu scoate laude si din gura pruncilor...

Dragul meu cititor... Cand te-ai rugat ultima data cu lacrimi? Cand te-ai rugat ultima data si ai simtit cu adevarat rugaciunea pe care o rosteai? Cand te-ai rugat ultima data cu adevarat?

De ce de multe ori in public incercam sa impresionam pe altii prin rugaciuni pompoase pe care incercam sa le facem? De ce de multe ori nu ne rugam in public de teama faptului ca nu o sa ne exprimam prea bine si ca cel de langa noi ar putea rade de noi?

DE CE? DE CE? DE CE?

Dumnezeu doreste sa venim inaintea Lui cu rugaciuni sincere... Aceata fetita a venit inaintea Lui cu o rugaciune sincera... ce mult mi-as dori sa se vada acest lucru si in rugaciunile noastre...

Dumnezeu sa ne ajute sa stim cum sa ne rugam si sa simtim ceea ce ne rugam!

Stoica Timotei

De ce sa Ii fii credincios lui Dumnezeu?

Spuneam in articolul anterior faptul ca trebuie sa Ii fim credinciosi lui Dumnezeu... chiar daca trecem prin incercari, chiar daca trecem prin suferinte, chiar daca avem necazuri... trebuie sa Ii ramanem credinciosi lui Dumnezeu!

Dumnezeu vrea sa nu ne compromitem... El vrea sa nu acceptam pacatul in viata noastra... El vrea sa nu acceptam compromisul, sa nu acceptam pacatul in viata noastra...

Putem invata de la Iosif... a fost iubit si rasfatat de tatal sau, a fost vandut si ajuns in Egipt ca si sclav al lui Faraon... fiindca s-a increzut in Dumnezeu, El il binecuvanta in orice lucru pe care il facea... a fost aruncat in inchisoare... chiar si acolo a ajuns sa fie binecuvantat de Dumnezeu... De ce? pentru ca el se incredea in Dumnezeu...

De ce sa Ii fii credincios lui Dumnezeu? Cat timp sa Ii fii credincios lui Dumnezeu?

"Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii"

Ce cuvinte extraordinare!!!

Dragul meu cititor, aceste cuvinte vreau sa fie o motivare in plus pentru tine ca atunci cand treci prin incercari, prin suferinta... atunci cand ai necazuri... sa nu deznadajduiesti, ci sa te increzi tot mai mult in Dumnezeu, sa Ii fii credincios Lui in totalitate... de ce? Pentru ca te asteapta o cununa care este vesnica... o viata vesnica alaturi de Dumnezeu... Cand treci prin incercare, priveste dar la promisiunea aceasta lui Dumnezeu ca daca Ii vei fi credincios pana la moarte, vei putea primi cununa vietii si te vei putea bucura o vesnicie intreaga laudandu-L si slavindu-L pe Dumnezeu!

Doamne ajuta! Doamne da izbanda!

Stoica Timotei

Iti raman credincios, Doamne!

Este foarte usor sa Ii fii credincios lui Dumnezeu atunci cand toate lucrurile iti merg bine... dar ce se intampla atunci cand treci prin incercari? ce se intampla atunci cand treci prin suferinta?

Este o cantare pe care grupul Shalom o canta si care imi place foarte mult:




S-ar putea ca astazi sa ma incerci
S-ar putea sa imi iei tot ce am mai drag
S-ar putea ca astazi sa ma inveti
Ca smerit e mai bine
Daca aici sunt cu Tine

Iti raman credincios
Chiar de tot ce am, dispare,
Pentru Tine las tot

S-ar putea sa-mi vorbesti tot mai rar
S-ar putea sa ma lasi singur pe ocean
S-ar putea sa te ascunzi uneori
Dar eu stiu, ma conduci
Esti cu mine mereu

Dumnezeu sa ne ajute sa Ii ramanem credinciosi!

Stoica Timotei

Doamne, cerceteaza-ma!



Psalmul 139:23, 24

"Cerceteaza-ma, Dumnezeule, si cunoaste-mi inima! Incearca-ma si cunoaste-mi gandurile! Vezi daca sunt pe o cale rea si du-ma pe calea vesniciei!"

Pentru ca viata mea este o viata pacatoasa, am nevoie de mantuire, am nevoie de eliberare de sub robia pacatului. Pentru a constientiza faptul ca sunt un pacatos trebuie ca Dumnezeu sa ma cerceteze...

Rostim rugaciuni in care Ii cerem lui Dumnezeu sa ne sfinteasca, sa ne faca sa fim mai aproape de El, sa citim mai mult din Cuvantul Lui, sa avem o partasie mai puternica cu El... Dar asta inseamna sa renunt din timpul pe care il petrec in fata calculatorului, in fata televizorului, vorbind prea mult la telefon...

Observ un paradox ciudat... Noi dorim sa ne apropiem mai mult de Dumnezeu si de multe ori Ii cerem asta prin rugaciune... dar parca nu vrem sa renuntam la lucrurile care ne despart de Dumnezeu, la lucrurile care ne despart sa avem o inchinare in duh si in adevar...

Poate ca a ma apropia mai mult de Dumnezeu inseamna a renunta la a sta atat de mult in fata calculatorului - pentru a citi mai mult din Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia... sunt eu dispus sa fac lucrul acesta?

Poate ca a ma apropia mai mult de Dumnezeu inseamna la a renunta sa mai stau atat de mult in fata televizorului sau a mai vorbi atat de mult la telefon sau a renunta la alte lucruri... sunte eu gata?

Ii cer lui Dumnezeu sa ma ajute sa ma apropii mai mult de El si totusi parca foarte greu ma debarasez de aceste lucruri... Nu te confrunti si tu cu asa ceva? Nu te-ai confruntat si tu cu asa ceva?

Dragul meu cititor, Dumnezeu azi iti spune ca trebuie sa lasi din timpul tau pe care il petreci facand anumite lucruri... si sa reduci acel timp... sa il pui deoparte pentru Dumnezeu... nu este imposibil... iar daca te apropii de Dumnezeu cu gandul si cu dorinta ca El sa iti vorbeasca, vei ramane surprins placut sa vezi de felul minunat in care El iti va vorbi.

Dumnezeu sa te binecuvinteze!

Stoica Timotei

Dis de dimineata...



Laud, Dis de dimineata

Dis de dimineaţă, Doamne îmi înalţ
Inima spre Tine şi aştept
Dis de dimineata sufletul-mi înalţ,
Pacea ta o Doamne-o simt în piept

Încă o zi mai am o Doamne de la Tine,
Înc-o zi, o zi să mă întorc la Tine
Doamne, încearcă-mă, vezi dacă sunt pe drumul Tău
Du-mă pe calea veşniciei, umple-mă cu Duhul Tău

Fiecare clipă, Doamne mă conduci
Mâna Ta aprope o simt
Sufletul meu Doamne ştiu că e păzit
Sfântul Tău cuvânt îmi este scut

Dumnezeu vorbeste...




Vreau sa redau cuvintele Psalmistului David care declara intr-un mod foarte evident faptul ca Dumnezeu este Creatorul nostru, este CEL care ne cerceteaza de aproape si este CEL care ne cunoaste:

Psalmul 139: 1-5

"Doamne, Tu ma cercetezi de aproape si ma cunosti, stii cand stau jos si cand ma scol si de departe imi patrunzi gandul. Stii cand umblu si cand ma culc si cunosti toate caile mele. Caci nu-mi ajunge cuvantul pe limba si Tu, Doamne, il si cunosti in totul. Tu ma inconjori pe dinapoi si pe dinainte si-Ti pui mana peste mine."

Psalmistul David ne relateaza niste lucruri asa de minunate, extraordinare si foarte adevarate. Noi, desi de multe ori ne place sa credem ca suntem pe cont propriu si ca multe lucruri care le facem nu le stie nimeni, totusi, Dumnezeu le stie. Probabil ca am vrea unele lucruri ca intr-adevar nimeni sa nu le stie, dar Dumnezeu le stie.

Dumnezeu ma cunoaste mai bine decat ma cunosc eu insumi. Eu cunosc despre mine o mica parte, pe cand El stie totul despre mine.

Am un Dumnezeu mare... Avem un Dumnezeu maret... Si eu cred ca El chiar si astazi ne mai vorbeste prin diferite feluri... De ce? Pentru ca El vrea sa ne zidim spiritual, sa crestem spiritual, sa ne apropiem mai mult de El... Pentru a te apropia de Dumnezeu, trebuie mai intai sa o rupi cu pacatul... Este un lucru greu, dar nu imposibil.

Dumnezeu sa te ajute si sa ma ajute sa ma apropii pe zi ce trece tot mai mult de EL!!!

Stoica Timotei