luni, 9 noiembrie 2009

Eu sunt vinovatul?

Dragul meu, in urma cu ceva timp m-am confruntat cu aceste intrebari(intrebari pe care as vrea sa ti le adresez si tie): „Oare din cauza mea țara este in starea in care este ea?” „Oare din cauza mea este atata coruptie?” „Oare din cauza mea conducatorii tarii mele nu pot sa o conduca bine?” „Oare din cauza mea Dumnezeu nu binecuvanteaza tara mea?”

De ce aceste intrebari? Da-mi voie sa citez doua versete din Scriptura, dupa care sa mai pun cateva intrebari:

1 Timotei 2:1-2 : " Va indemn dar, inainte de toate, sa faceti rugaciuni, cerei, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii, pentru imparati si pentru toti cei ce sunt inaltati in dregatorii [de ce?], ca sa putem duce o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea."

Cat la suta din motivele de rugaciunile mele pe care le adresez catre Dumnezeu sunt si pentru Presedinte, parlamentari, ministri, primari, prefecti - pentru cei care ne conduc tara?

Probabil te intrebi acum: "De ce sa fac astfel de rugaciuni? De ce sa ma rog si pentru ei?"

Dragul meu, te invit sa mai citesti odata versetele din 1 Timotei 2, iar mai apoi sa iti adresez urmatoarea intrebare: "Vrei sa traiesti "o viata pasnica si linistita, cu toata evlavia si cu toata cinstea"?

SOLUTIA: ROAGA-TE CU FOC/INFLACARARE PENTRU CEI CARE NE CONDUC TARA!

Daca vei face asta, Dumnezeu nu va ezita sa implineasca promisiunea Sa din 2 Cronici 7:14, care spune astfel: " Daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata mea si se va abate de la caile lui rele, il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i VOI TAMADUI TARA"

Cum as putea sa inchei acest articol, decat sa spun ceea ce si apostolul Pavel a scris in prima epistola catre Timotei, in capitolul 4 vers 17: "A imparatului vesniciilor, a nemuritorului, nevazutului si singurului Dumnezeu sa fie cinstea si slava in vecii vecilor! Amin."

Doamne ajuta! Doamne da izbanda!

Stoica Timotei

Care sunt caracteristicile omului de care se foloseste Dumnezeu?

1. Omul de care se folosește Dumnezeu adoptă pentru viața lui același obiectiv, aceleași principii pe care Dumnezeu le prezintă în Cuvântul Său(în Biblie).
2. Omul de care se folosește Dumnezeu este dispus să plătească orice preț pentru ca voia lui Dumnezeu să fie dusă la îndeplinire în viața lui.
3. Omul de care se folosește Dumnezeu iubește Cuvântul lui Dumnezeu(Biblia).
4. Omul de care se folosește Dumnezeu este gata să slujească.
5. Omul de care se folosește Dumnezeu nu se încrede în sine.
6. Omul de care se foloseșe Dumnezeu nu este independent.
7. Omul de care se folosește Dumnezeu iubește oamenii.
8. Omul de care se folosește Dumnezeu nu își permite să fie prins în cursa amărăciunii.
9. Omul de care se folosește Dumnezeu a învățat să își disciplineze viața.

Acestea sunt doar câteva gânduri cu privire la Omul de care se folosește Dumnezeu. Dacă dorești să aflii mai multe cu privire la aceste caracteristici ale unui astfel de om, vezi Walter A. Henrichsen, Ucenicii se fac, nu se nasc.

Te regăsești în aceste lucruri? Ești caracterizat de astfel de lucruri?

Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare să fim oamenii de care EL să se poată folosi!

Stoica Timotei