joi, 18 iunie 2009

Scrisoare de la Isus

Omul precaut...

>Mergi cu masina pe drum, chiar cu viteza foarte mare ( imi aduc aminte cand mergeam si eu cu masina - nu la volan pentru ca nu stiu sa conduc - vedeam masini venind din fata, iar la un moment dat unele dine ele care vin pe contrasens fac semn cu farurile… te atentioneaza ca e politia putin in fata) va fi sau nu va fi acolo? Nu stim… dar dupa cateva sute de metri, deodata echipajul de politie este in fata… viteza este prea mare, centura nu este pusa unde ar trebui sa stea, conform regulamentului… ce face orice sofer prudent intr-o astfel de situatie? Piciorul pe frana, mana pe centura, si repede pune-o ca sa nu te vada…Se intampla asa ceva? Interesant este faptul ca dupa ce faci acest lucru… care se prea poate sa il faci din instinct, treci pe langa acel echipaj de politie si te intrebi: Oare m-a vazut?

Este interesant lucrul acesta… daca stii ca esti privit de acela care autoritate peste tine, TE CORECTEZI, FACI SCHIMBARI CARE URMEAZA…

Adevaratul lider spiritual(carte)



Pentru ca pana de curand am postat articole dintr-o carte frumoasa, m-am gandit ca ar fi bine sa o recomand. Mie mi-a fost de folos si inca imi este de folos si sunt sigur sa si unora dintre voi vă va fi de folos.

Cartea aceasta este scrisa de catre J. Oswald Sanders, are 226 pagini si este foarte usoara de citit.


Descrierea cartii:

Nevoia acută a Bisericii, ţinând seama de obligaţia ei de a preda ştafeta generaţiei următoare, este o conducere înzestrată cu autoritate, putere spirituală şi spirit de sacrificiu.

Autoritate - deoarece oamenilor le place să fie conduşi de cineva care ştie ce vrea şi care le inspiră încredere. Ei urmează aproape fără întrebări pe un om cu convingeri ferme, înţelept şi puternic.

Spiritualitate -deoarece o conducere nespirituală, exprimată numai în termenii naturalului, oricât ar fi de atrăgătoare şi competentă, va avea ca rezultat sterilitatea, falimentul imoral şi spiritual.

Sacrificiu - pentru a fi conformă vieţii Aceluia care S-a dat pe Sine ca jertfă pentru întreaga lume şi ne-a lăsat un exemplu de urmat.

Biserica a progresat cel mai mult când a fost binecuvântată cu lideri spirituali puternici, care au urmărit şi au trăit în misiunea lor experienţa atingerii supranaturalului. Lipsa unor astfel de oameni este un simptom al unei boli acute. Vocile clare care făceau din amvoane influenţele majore într-o ţară sunt, din păcate, puţine. într-o lume în flăcări, glasul Bisericii este înăbuşit, devenind o şoaptă tânguitoare. Datoria celor aflaţi în poziţii de conducere este de a domina situaţia şi a face tot ce este posibil ca torţa adevăratei conduceri spirituale să fie înmânată celor mai tineri.

J. Oswald Sanders ne invită în să medităm la „ambiţia vrednică de cinste" de a fi lideri spirituali şi, astfel, să înţelegem caracteristicile pe care Scriptura ne cere să le cultivăm în viaţa noastră, pentru a ne califica într-o asemenea slujbă. Ea ne ajută, totodată, ca simpli laici, să conştientizăm criteriile după care putem şi trebuie să îi evaluăm pe cei ce revendică o funcţie cu autoritate spirituală în biserică.

Cuprins:

Prefaţă la prima ediţie
Prefaţă la ediţia revizuită
1 O ambiţie vrednică de cinste
2 In căutarea liderilor
3 Principiul de bază al învăţătorului
4 Conducerea ca înzestrare naturală şi ca dar spiritual
5 Criterii de evaluare a capacităţii de conducere
6 Perspectiva lui Pavel asupra conducerii
7 Perspectiva lui Petru asupra conducerii
8 Calităţi esenţiale pentru conducere — 1
9 Calităţi esenţiale pentru conducere — 2
10 O cerinţă indispensabilă
11 Liderul şi rugăciunea
12 Liderul şi timpul lui
13 Liderul şi lectura
14 Dezvoltarea capacităţilor de lider
15 Preţul conducerii
16 Responsabilităţile liderului
17 Teste de validare a liderului
18 Arta delegării
19 înlocuirea liderilor
20 Formarea noilor lideri
21 Pericole specifice conducerii
22 Neemia — un lider exemplar

O puteti comanda aici .

Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Stoica Timotei

Rolul Duhului Sfant - O scurta meditatie, A.W. Tozer

Am citit de curand un scurt paragraf care mi-a placut intr-un mod deosebit... Este scris A.W. Tozer

Iata ce spune:
Nu conteaza ce face un om, nu conteaza cat de prosper pare sa fie intr-un anumit domeniu, daca Duhul Sfant nu este Vitalizatorul suprem al activitatii lui, atunci totul se va prabusi cand va muri.
Oare de ce apostolul Pavel de spune in Efeseni 5:18 "Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare. Dimpotriva, fiti plini de Duh."

Dumnezeu sa ne ajute sa fim plini de Duhul LUI cel SFANT!

Stoica Timotei