sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ce inseamna a trai pentru Dumnezeu?

"Este oare vreo deosebire intre a trai pentru Hristos si a muri pentru El? Nu este, oare, ultima concluzie fireasca a celei dintai? Mai mult, a trai pentru Dumnezeu inseamna a muri in fiecare zi, asa cum spune apostolul Pavel, inseamna a pierde totul, pentru a-L castiga pe Hristos. Doar asteptandu-ne vietile la picioarele Lui, ni le castigam cu adevarat." Ellisabeth Elliot

Despre ascultare...

"Ascultarea este testul prin care ne verificam daca traim intr-adevar <> sau nu. Viata celui ce spune ca traieste cu Dumnezeu trebuie sa poarte pecetea lui Hristos." Ellisabeth Elliot

"Ascultarea duce la cunostinta si este expresia dragostei fata de Dumnezeu." Ellisabeth Elliot

"Ascultarea inseamna ca umblam cu Dumnezeu, traim in Dumnezeu. Si traind in EL, vietile noastre poarta pecetea lui Hristos." Ellisabeth Elliot

"Ascultarea cere sacrificii, dar rasplata este nepretuita, fiind printre putinele lucruri pe care nu ne putem permite sa le pierdem." Ellisabeth Elliot

Despre dragoste...

"Orice om isi doreste o pozitie mai inalta, un venit mai mare, prieteni mai influenti. De ce nu si o treapta mai inalta a dragostei?" Richard Wurmbrand

"Dragostea este un consilier mai bun decat ura." Richard Wurmbrand

Poarta cerului deschisa in asteptarea ta...

Odata, o fata foarte saraca, dintr-o localitate oarecare, s-a dus intr-un oras mare pentru a castiga niste bani ca sa-si ajute batrana mama. Curand dupa ce a ajuns acolo si-a dat seama ca o fata atragatoare poate castiga mai multi bani fara sa munceasca, decat prin munca cinstita.
Recunoscandu-si calitatile, a ajuns la un mare succes. Ea a placut barbatilor si in curand a avut bani, bijuterii si o viata de desfrau. A uitat-o pe mama ei. Ce conteaza mama cand dansezi pe melodii populare?

Au trecut anii. Intr-o zi a fost coplesita de remuscari si s-a intrebat: "Oare cum o fi mama mea? Am neglijat-o complet."
A luat primul tren spre satul ei, si a ajuns acasa tarziu noaptea. Spre mirarea ei, a gasit usa casei larg deschisa. Mama ei intotdeauna avea grija sa o incuie seara. Apoi a vazut pe fereastra ca in dormitorul mamei era lumina aprinsa. O lampa sa arda asa de tarziu? De obicei mama se culca devreme. Pate este bolnava?
Cand a trecut pragul casei, a auzit vocea mamei:
- Ioana, tu esti?
-Da, mama, a raspuns ea. Dar cum se face ca usa este larg deschisa la o ora asa de tarzie?
- De cand ai plecat usa nu s-a incuiat.
- Dar ce este cu lumina arzand atat de tarziu? De ce nu dormi?
- De cand ai plecat, niciodata nu s-a stins. Imina unei mame iubitoare te-a asteptat.

Poti fi sigur ca atunci cand doresti sa bati la poarta cerului, aceasta se va deschide larg pentru a te primi. Lumina dragostei unui Tata va straluci asupra ta. Intoarcerea unui fiu sau a unei fiice ratacitoare va fi sarbatorita cu mare bucurie de Dumnezeu si de fiintele ceresti. El te asteapta cu mult dor.

"El a luat asupra LUI pacatele noastre"

Se spune despre doi frati care o vreme si-au trait viata complet diferit. Cel mai mare era temator de Dumnezeu, bun fata de toti. Cel mai mic era rebel, chiar violent. Cel mai mare a incercat sa-l influenteze, dar a fost in zadar.
Intr-o seara, pe cand cel mare statea linistit la el acasa, fratele lui a dat buzna in camera, avand sange pe haine si a strigat:
- Salveaza-ma, daca poti! Am omorat un om si politia este dupa mine!
Cel mare a raspuns:
- Repede! Sa ne schimbam hainele.
Asa au facut. Criminalul s-a imbracat cu haina alba si cel nevinovat a luat-o pe cea patata.
Abia au terminat cand a sosit politia. Vazandu-l pe fratele mai mare cu haine insangerate, au stiut ca si-au gasit omul si l-au scos din casa. Nu s-au indoit deloc ca era cel pe care il cautau.
Adus in tribunal, acuzatul si-a recunoscut vina. Judecatorul a fost de acord cu ceea ce parea o proba clara si l-a condamnat la moarte. El a avut o ultima dorinta:
- In momentul executiei mele, va rog sa dati fratelui meu aceasta scrisoare.
I s-a implinit dorinta.
Mai tarziu, cand fratele lui a deschis scrisoarea, a citit: "Am murit in locul tau, in haina ta insangerata, pentru vina ta. Am fost fericit sa fac acest sacrificiu pentru tine si iti cer numai un lucru: sa traiesti o viata plina de iubire si bunatate." 
Inocentul era acum mort. Nimic nu putea schimba realitatea. Dar ori de cate ori tovarasii ii cereau fratelui mai mic sa participe la acte de violenta, el a raspuns:
- Nu pot face aceasta in haina alba pe care am primit-o de la fratele meu care a murit in locul meu.
Aceasta este exact ceea ce a facut Isus pentru fiecare din noi. El personal nu a cunoscut pacatul, si nu a avut nici un pacat. Dar El a luat asupra Lui pacatele noastre si a primit pacatele noastre ale tuturor si a purtat pedeapsa noastra cand a murit pe cruce. Sangele Sau va poate curati de toate pacatele, la fel cum m-a curatit pe mine de ura si disperare. El te va face un copil al lui Dumnezeu, unul care va raspandi dragoste si lumina. Asa spune Dumnezeu in sfanta Lui carte, Biblia.

Richard Wurmbrand, Isus, prietenul teroristilor

Fiecare da ce are

In 1917 a avut loc o lupta care a durat mai mult timp intre trupele austriece si italiene la raul Isonzo. Era o lupta de pozitie. Timp de cateva luni, trupele militare s-au luptat din transee care erau la o distanta de numai cativa yarzi. La Craciun, un grup de soldati austrieci, au vrut sa-si bata joc de dusman si au umplut cu murdarii o cizma de soldat, au ambalat-o dragut, ca pe un cadou, apoi un barbat voinic a aruncat-o direct in transeele italienilor. Niste crestini dintre italieni s-au gandit sa dea un raspuns. Dupa ce au spalat foarte bine cizma, au umplut-o cu portocale si bomboane, au ambalat-o si au aruncat-o inapoi in transeele austriecilor. Cand soldatii au despachetat-i, au gasit si un bilet: "Fiecare da ce are!"