sâmbătă, 18 decembrie 2010

Au disparut darurile Duhului Sfant?

 (Articol scris de mine pe un  alt blog in urma cu mai mult timp)

Acest subiect este unul extrem de delicat pentru ca de-a lungul istoriei a dus la polemici si chiar la dezbinari. Totusi, in urma unor framantari spirituale, m-am gandit sa postez cateva ganduri cu privire la darurile spirituale(darurile Duhului Sfant). Prea mult m-am ascuns in spatele anumitor doctrine care s-au impamantenit in mine, fara sa le mai verific, fara sa cer calauzire lui Dumnezeu cu privire la ceea ce cred. De aceea, dau slava lui Dumnezeu ca S-a indurat de mine si m-a luminat. In cele ce urmeaza, vor fi expuse doar cateva ganduri cu privire la darurile Duhului Sfant.
Sunt oameni care sustin ca darurile Duhului Sfant nu mai exista, ci ele au incetat odata cu moartea ultimului apostol, sau odata cu canonizarea Bibliei(cesationistii). De fapt, acesti oameni sustin lipsa a 5 daruri din listele cu darurile spirituale(Romani 12:6-8; 1 Corinteni 12:8-10, 28; 13:1-3, 8; 14:6, 26; Efeseni 4:11; 1 Petru 4:9-11), si anume: darul vorbirii in limbi, darul talcuirii, darul minunilor, darul proorociei si darul vindecarii. Dar, mai sunt si alti oameni care cred in aceste daruri, dar problema acestora este ca doar pe aceste 5 daruri se axeaza si uita de celelalte daruri enumerate in aceste liste.
Observ aici doua extreme care produc mereu cearta atunci cand acestea stau una langa alta.
Care din aceste doua extreme e buna?  – NICIUNA
De ce oare apostolul Pavel a scris si capitolul 13 din 1 Corinteni, unde vorbeste despre dragoste? Dragul meu, da-mi voie sa iti spun ca daca nu esti plin de dragoste agape, nu esti plin de Duhul Sfant, prin urmare nu esti un crestin adevarat. Acest lucru ti se poate potrivi tie, mie sau oricarei persoane care nu este plina de dragostea lui Dumnezeu.
As fi vrut sa incep sa prezint argumentele fiecarei extreme, dar nu vreau dupa aceea ca prin acest articol sa atrag o atentie din partea acestora. Tot ce vreau sa spun este ca Dumnezeu este acelasi ieri si azi si in veci si cred ca toate darurile Duhului Sfant exista si astazi in Biserica lui Hristos. Datoria noastra este sa fim oameni devotati lui Dumnezeu, sa avem dragostea lui Dumnezeu in noi, sa fim plini de Duhul lui Dumnezeu.
Ma uit la sfarsitul vietii lui Stefan(primul martir – Faptele Apostolilor 7) si vad un om plin de Duhul lui Dumnezeu(Scriptura il descrie astfel).  Sunt doua lucruri caracteristice ale acestui om plin de Duhul lui Dumnezeu, si anume: dragostea si iertarea prin mijlocire pentru cei pierduti(pentru ce ce-l persecuta).
Vreau sa te intreb, dragul meu cititor: Se vede roada Duhului Sfant in acest om? Se vede ca a fost calauzit de Duhul lui Dumnezeu?
Fie ca Dumnezeu sa ne cerceteze prin Duhul Sau cel Sfant, sa ne deschida ochii inimii si sa ne ajute sa fim oameni plin de Duhul Sfant.
Stoica Timotei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)