miercuri, 3 august 2016

Sfaturi... Din seria: „Chiar dacă nu mă-ntrebi, io-ți zâc!”

Toată creația lui Dumnezeu este bună. Tot ce a făcut El este bun. Dar există ceva care încununează toată creația Lui, iar acesta este OMUL (bărbatul și femeia). Despre această ultimă parte a creației Scriptura vorbește că Dumnezeu a văzut-o ca fiind foarte bună.
Biblia începe cu o nuntă și sfârșește tot cu o nuntă.
Societatea în care trăim încearcă să definească și să redefinească parcă tot mai mult căsnicia. Apostolul Pavel, în Efeseni capitolul 5, vorbind despre relația dintre Hristos și Biserică asemănând-o cu relația dintre un soț și soția lui, afirmă că este o… (ești gata să afli? Oare cum o descrie marele apostol Pavel? Știi, apostolul Pavel, cel pe care Dumnezeu l-a ales prin harul Său, pe drumul Damascului și l-a pus deoparte pentru El…. Oare ce a spus el? Bine, hai că nu te mai țin în suspans)… este o TAINĂ.
Wow! Mersi mult, omule. Chiar m-ai lămurit.
Când îți cumperi o mașină despre care ai auzit tot felul de lucruri de la tot felul de oameni (argumente pro și contra), ce faci? Cred că un om cu capul pe umeri ar lua manualul tehnic și ar începe să-l citească. Ei bine, dacă familia este invenția lui Dumnezeu, și dacă viața de familie (căsnicia) este o taină, atunci ce e de făcut? Ia Manualul tehnic și studiază-l. Când nu-l înțelegi, caută sfatul celor înțelepți (dacă vrei, lasă-mi un comment și-ți las numărul meu de telefon… glumesc, desigur!), celor care Îl au pe Dumnezeu în viața lor și trăiesc călăuziți de El. E important să fii dispus să ceri sfaturi de la alții, dar și mai important să știi de la cine, și chiar mai important de atât e să știi și care dintre acestea ți se aplică ție.
 
Gabi, știi care a fost reacția lui Adam când a văzut-o pe Eva?
Vai de capul meu?
Vai de mine? (Ăsta a fost Isaia!)
Vai de noi? (Poate era prevăzător)
 
ÎN SFÂRȘIT!
 
Ei bine, așteptarea a luat sfârșit. Atât pentru Adam, cât și pentru tine prieten drag. Deja au trecut mai bine de două săptămâni.
 
Care-i sfatul (NECERUT! Vorba lui Țuțea: Românilor le place să-și dea cu părerea.) pe care vreau să ți-l ofer aici?
Când lucrurile îți vor părea că-s cu susul în jos și anumite lucruri nu se ridică la înălțimea așteptărilor tale, sau când parcă nu mai înțelegi nimic din ce înseamnă căsnicie, viață de familie, caută-mă… pardon, caută răspunsul în Cuvântul lui Dumnezeu. Dumnezeu e Singurul care-ți poate defini ce este viața de familie și, precum o carte tehnică a unui aparat, Biblia îți spune ce trebuie să știi despre viața de familie. Și eu, de asemenea, o să mai revin din când în când cu câte un sfat.
 
Până la următorul sfat, rămâneți cu bine… cu Domnul! Și dovedește iubirea pe care i-o porți Ralucăi tot mai des și tot mai frumos!