vineri, 29 mai 2009

Pe ce iti bazezi deciziile?




Astazi am gasit intr-o agenda mai veche o meditatie pe care am compus-o in prima sau a doua saptamana cand am venit la institut... este scrisa in data de 09.10.2009... Mi-a atras atentia si sper ca si voua sa va placa

Proverbe 16:2 "Toate caile omului sunt curate in ochii lui, dar cel ce cerceteaza duhurile este Domnul."

De multe ori cand facem anumite lucruri ni se pare ca sunt bune. Probabil din cauza faptului ca ne bazam si pe indemnurile inimii... se pare ca uitam ce spune Biblia despre inima in Ieremia 17:9, si anume: "Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cucereasca?"

Este o greseala foarte mare sa te bazezi pe inima, pe indemnurile inimii. Multi oameni, cand fac anumite lucruri se lasa influentati doar de inima sau de constiinta. Daca ii mustra constiinta se simt cu musca pe caciula, dar daca nu ii mustra constiinta nu au nici o treaba si continua sa faca acele lucruri.

Vreau sa iti spun, dragul meu cititor, ca acest lucru este o mare problema... este o foarte mare greseala. Si iata de ce: Omul este pacatos si, din moment ce pacatul este prezent in viata lui, inima lui automat incepe sa se strice.

Intrebarea care se pune acum este: "De ce este asa de importanta inima?"

Raspunsul il gasim tot in Sfanta Scriptura, in Biblie. In proverbe 4:23 este scris: "Pazeste-ti inima mai mult decat orice..." De ce sa o pazesc? De ce este important ca inima mea sa fie curata? Raspunsul la aceste intrebari il gasim in continuarea acestui verset, si anume: "... caci din ea ies izvoarele vietii".

Care sa fie dorinta pe care ar trebui sa o avem noi astazi? Dorinta lui David pe care o gasim in Psalmul 51:10 cred ca ar fi dorinta pe care si noi ar trebui sa o avem. Priviti dar ce spune psalmistul David in acest verset: "Zideste in mine o inima curata, Dumnezeule, pune in mine un duh nou si statornic!"

De ce sa avem o inima curata?... sau... sa pun o intrebare ajutatoare...

Vreti sa Il vedeti pe Dumnezeu si sa va bucurati o vesnicie laudandu-L?

Iata ce spune Domnul Isus chiar la inceputul predicii de pe Muntele Maslinilor. In Matei 5:8 este scris: "Ferice de cei cu inima curata..." imi permit din nou sa intrerup si sa pun intrebarea "DE CE?" ... sa privim dar la continuarea versetului: "... caci ei vor vedea pe Dumnezeu!"

Doamne ajuta-ne sa ne pastram inima curata si sa traim in sfintenie ca sa Te putem vedea pe Tine si sa traim o vesnicie laudandu-Te!

Amin!

Stoica Timotei