joi, 4 martie 2010

O mentalitate gresita despre iertare...

Citeam astazi un document word cu maxime si cugetari, iar la un moment dat am dat de o maxima care mi'am dat seama ca de multe ori reprezinta si mentalitatea mea, dar care este foarte gresita.

Aceasta maxima contine urmatoarele cuvinte: "Daca ma prostesti o data, sa-ti fie rusine. Daca ma prostesti a doua oara, sa-mi fie rusine mie."

Atitudinea noastra cu privire la acest lucru este de obicei urmatoarea: "Nimeni nu imi va mai face vreodata asa ceva. M-am saturat sa fiu privit ca si o carpa de ceilalti. M-am saturat ca ceilalti sa isi bata joc de mine. Nu mai pot sa ii iert. I-am iertat destul."

Oare Ii face placere lui Dumnezeu acest fel de gandire, aceasta mentalitate?

Unul din ucenici Il intreaba pe Domnul Isus la un moment dat de cate ori sa il ierte pe aproapele sau care ii greseste. Raspunsul Domnului Isus nu vrea sa scoata in evidenta un anumit numar, ci mai degraba vrea sa scoata in evidenta faptul ca noi trebuie sa iertam permanent.

Rugaciunea mea pentru mine este ca Dumnezeu sa ma ajute sa iau atitudine in fata unei astfel de mentalitati gresite si sa ma ajute sa ii iert pe toti ce din jurul meu, fara ca macar sa mai tin ranchiuna fata de ei. Sa ii iert din toata inima.

Care este dorinta ta/rugaciunea ta?

Stoica Timotei