sâmbătă, 25 iulie 2009

Emil Sigmeth proclamandu-L pe Hristos...

In satul Plosca, comuna Bistret, judetul Dolj, in data de 23.07.2009, biserica crestina baptista a avut marea bucurie de a avea ca invitat pe fratele Emil Siegmeth care si-a depus marturia in fata ascultatorilor. M-am bucurat sa vad cum Domnul lucra in vietile oamenilor. M-am bucurat sa vad cum Domnul a lucrat si in viata dansului. Am cautat pe internet detalii despre botezul dansului si iata ce am gasit:
Trei (3) august 2008, o zi pe care Emil Sigmeth nu o va uita, probabil, niciodată, botezul în apa râului Mureş, în faţa a peste o mie de credincioşi ai bisericii „Metanoia” din Arad şi a multor alţi privitori curioşi. Proaspătul eliberat după doi ani de detenţie preventivă, şi-a predat viaţa în mâna Domnului, alături de încă alţi 20 de candidaţi la botez.

Peste o mie de suflete ale bisericii baptiste „Metanoia” s-au adunat cu credincioşie pe malul râului Mureş pentru a da laudă Domnului într-un cadru natural aproape biblic. Oamenii s-au aşezat pe iarbă ascultând şi cântând împreună cu orchestra tinerilor care au înălţat, prin cântecul lor, laudă şi credinţă Celui de Sus. În această atmosferă plină de har şi bucurie spirituală - au luat cuvântul pastorul asistent Mândruţău, după care pastorul Cristian Barbosu a predicat întregii mulţimi adunate. A fost un cuvânt de învăţătură, legat de datoria omului de a face ceva în şi cu viaţa lui, în clipa în care Dumnezeu îi oferă această şansă şi îi cere imperios acest lucru. Într-adevăr, acest om a dovedit că este plin de duh, pentru că vorbirea sa a prins în sufletul celor prezenţi, asta s-a văzut din atenţia cu care a fost urmărit.

O pledoarie sinceră, răscolitoare a începerii relaţiei omului cu Dumnezeu. „Vine un moment în viaţa fiecăruia în care acesta se opreşte din drum. Un drum plin de păcate şi nesăbuinţe, un drum al pierzaniei. Dumnezu este bunătate şi înţelepciune şi oferă tuturor şansa schimbării, şansa mântuirii, a devenirii unui om nou, născut în Cristos”. Au fost multe cuvinte mişcătoare care au semănat seminţe bune în sufletele celor prezenţi, cu atât mai mult în ale celor aşezaţi pe bănci speciale, oamenii în alb, candidaţii la botez, primul şi necesarul pas al mântuirii de păcate, al începerii unei vieţi noi, în Domnul. „Suntem fericiţi că biserica „Metanoia” se află în faţa celui de-al doilea botez în acest an, primul având loc în primăvară – a subliniat pastorul asistent. În această frumoasă zi de vară, 21 de suflete se vor preda Domnului, prin botez!”
Unul dintre candidaţii îmbrăcaţi în întregime în alb a fost Emil Sigmeth, cunoscutul om de afaceri, eliberat de puţin timp, după aproape doi ani de detenţie preventivă.Bărbat înalt, elegant, cu un aer meditativ – Emil Sigmeth a pierdut cu totul acea privire cunoscută a oricărui om de afaceri puternic. Părea concentrat pe ceea ce, peste puţine clipe îi va schimba pentru totdeauna destinul şi viaţa, botezul - întru iertarea păcatelor şi şansa mântuirii. Alături de încă alţi 20 de candidaţi, Sigmeth a intrat smerit în şirul persoanelor albe, aşteptându-şi rândul la botez. Credincioşii i-au însoţit pe candidaţi până malul râului, sub podul de la Micălaca, iar pastorii au intrat în apă. Au fost botezaţi, prin mărturisirea de credinţă Georgiana, Dorian, Andreea, Linda, Cheril, Carol (o familie întreagă), Liliana, Cipri, Lili, Eena, Alexandra...


Emil Sigmeth a fost cel de-al 10-lea candidat. A intrat condus în apă, după care s-a aşezat cu mâinile împreunate, între cei doi pastori. Mărturisirea sa de credinţă a fost scurtă dar impresionantă: „cred în Dumnezeu şi în Isus, Fiul Lui, cu toată puterea mea, cu toată inima, cu tot sufletul şi tot cugetul!” A fost scufundat în apă, conform ritualului, după care a fost învăluit în cearceaful alb al purificării.
Emil Sigmeth a fost condamnat recent, în libertate fiind, la 6 ani închisoare. A depus recurs. Sigmeth este hotărât să pună capăt fostei sale vieţi de om de afaceri şi să înceapă alta nouă, dedicată familiei şi lui Dumnezeu.

Pentru a vedea sursa, click AICI.

Un om care a avut tot ce si-ar fi putut dori un om(avere multa, faima, renume, prieteni, familie), totusi avea un mare gol. Iar acel gol era Dumnezeu. Atunci cand Dumnezeu i s-a descoperit el a invatat o lectie, si anume ca trebuie sa renunte la unele lucruri pentru a Il putea urma pe Hristos(mandrie, orgoliu si multe alte lururi de acest gen). Dintr-un om cu o casa mare careia i-ai putea spune palat, in foarte putin timp a ajuns intr-o mica celula a unui penitenciar de maxima securitate. Sus nu L-a putut gasi pe Dumnezeu, dar acolo jos L-a gasit pe Dumnezeu si a hotarat sa isi predea viata in mana LUI.
S-a pocait in fata lui Dumnezeu si Dumnezeu l-a iertat. Acum este un om liber care Il slujeste pe Dumnezeu.

Dumnezeu vrea ca si pe tine sa te faca un om liber. Esti tu dispus sa renunti la tot ce te desparte de El si sa Il urmezi cu devotament?

Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini devotati 100% LUI!!!

Stoica Timotei

2 comentarii:

  1. adevarul leste unul singur: in romania se intampla ceva... ma uit uneori si am impresia k e vie... are viatza in ea... ma uit cum oameni sunt schimbati, ma uit cum eu sunt schimbata, si in mintea mea se naste un singur gand: Dumnezeu e pe bune, crestinismul are viatza! Aleluia!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi pare bine ca sunt bloguri care afirma tainicia botezului luat cand trebuie si cum trebuie. ma marturisesc ca nu am citit articolul, dar am vazut titlul la o poza facuta dupa botez: "după botez ... alt om". dati-mi voie sa spun parerea mea. omul ar trebui sa fie schimbat si luminat de puterea schimbatoare a sfantului Duh la botez. nu in timpul botezului se face schimbarea. intradevar atunci cand iei botezul se face trecerea in trupul lui Hristos, dar nasterea din nou trebuie sa fie cu ceva timp inaitea botezului

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)