marți, 19 aprilie 2011

Ce iti fura bucuria... in ziua bucuriei?!?

"36 Pe când mergea Isus, oamenii îşi aşterneau hainele pe drum.
37 Şi când S-a apropiat de Ierusalim, spre coborâşul Muntelui Măslinilor, toată mulţimea ucenicilor, plină de bucurie, a început să laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le văzuseră.
38 Ei ziceau: „Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!”
39 Unii farisei din norod au zis lui Isus: „Învăţătorule, ceartă-Ţi ucenicii!”
40 Şi El a răspuns: „Vă spun că, dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.”
Evanghelia dupa Luca 19:36-40

Iata un text cunoscut de majoritatea dintre noi... Am observat ca de multe ori se omite un aspect destul de important din acest text, si anume: RAPIREA BUCURIEI.
Oamenii acestia erau bucurosi, datorita faptului ca CEL ce facea multe minuni venea si in cetatea lor(din nou). Asa ca, datorita entuziasmului pe care il aveau, au inceput sa strige laude la adresa Domnului Isus si sa faca niste gesturi care sa reflecte recunostinta lor fata de Domnul Isus.

Totusi, nu erau doar acesti oameni(din pacate!)... mai erau acei oameni religiosi, inchisi in doctrine, invatatori ai legii... cand au vazut cele intamplate, au hotarat sa ia atitudine pentru ca, doar asa e normal... cand altii se inchina altfel decat te inchini tu inaintea lui Dumnezeu, trebuie sa ripostezi, sa ii critici si sa ii ataci din toate partile. Un lucru interesant este ca ei nu au mustrat pe oamenii care Il laudau pe Domnul Isus Hristos, ci l-au mustrat pe Domnul Isus...

Poate vei spune ca in ziua noastra nu mai sunt farisei, carturari si invatatori ai legii. Si dreptate ai(de fapt, ei exista, dar ca si-au schimbat numele).
Totusi, sunt lucruri care ne fura bucuria pe care ar trebui sa o avem in Dumnezeu.

Care sunt acele lucruri din viata ta care te impiedica sa te bucuri cu adevarat in Dumnezeul mantuirii tale?

  • suferinta
  • incercarea
  • necazul
  • stramtorarea
  • complexul de inferioritate
  • contextul in care te gasesti
  • anumiti oameni 'religiosi'
  • compromis
  • pacat
...si lista ar putea continua...

Gandul pe care as vrea sa ti-l las, dragul meu cititor, este ca nimic si nimeni nu ar trebui sa iti fure bucuria in Dumnezeu. Daca aceasta bucurie despre care vorbesc a disparut de mult timp din viata ta, revendic-o inapoi!
Cum?
Cere-i lui Dumnezeu, precum psalmistul David altadata: "Da-mi iarasi bucuria mantuirii Tale!"

Stoica Timotei

Ce inseamna sa te increzi in Domnul?

"Cand trenul trece prin tunel si in jurul tau e bezna, ce faci, sari din tren? Sigur ca nu. Stai in asteptare si ai incredere ca cel ce conduce trenul te va scoate la lumina."
Corrie ten Boom

Citeste Biblia si regaseste-te in EA!

Cum reactionam atunci cand suntem descurajati? Care e leacul dezamagirii? Intoarce-te la textul din Luca 24 si citeste despre dezamagirea celor 2 ucenici pe drumul spre Emaus. Citeste-o iar si iar. Adu-ti aminte ca nu esti singurul care plange. Si nu esti nici primul care are nevoie de ajutor.
Citeste povestea si nu uita, povestea lor e si povestea ta!
Ti se pare prea mare provocarea pe care o ai de infruntat? Citeste povestea. Tu esti cel de colo, care trece Marea Rosie alaturi de Moise.
Te framanta prea multe griji? Citeste povestea. Tu esti cel de colo care primeste mana cereasca impreuna cu israelitii.
Ranile iti sunt prea adanci? Citeste povestea. Tu esti cel de colo, Iosif, iertandu-i pe fratii tai care te-au tradat.
Dusmanii iti sunt prea puternici? Citeste povestea. Tu esti cel de colo, care marsaluieste alaturi de Iosafat intr-o batalie deja castigata.


... Dezamagirea ta e prea adanca? Citeste povestea ucenicilor aflati in drumul spre Emaus. Mantuitorul pe care Il credeau mort pasea alaturi de ei. A intrat in casa lor si S-a asezat la masa lor. Si ceva s-a petrecut in inima lor. "Nu ne ardea inima in noi, cand ne vorbea pe drum si de deschidea Scripturile?"(vs. 32).

Preluat din "El inca da pietre la o parte", de Max Lucado

Pe cine numesti frate?

Lev Tolstoi, marele dramaturg rus, povesteste cum intr-o zi mergea pe strada si a trecut pe langa un cersetor. Si-a bagat mana in buzunar ca sa-i dea omului niste ban, dar buzunarul sau era gol.Tolstoi s-a intors inspre cersetor si i-a spus: "Imi pare rau, frate, dar nu am nimic sa-ti dau."
Fata cersetorului s-a luminat si omul i-a raspuns: "Mi-ai dat mai mult decat ti-am cerut - m-ai numit fratele tau."

Pentru cel ce are parte de dragoste, un cuvant de afectiune este o imbucatura neinsemnata, dar pentru cel flamand dupa dragoste cu cuvant de afectiune poate insemna un adevarat ospat.
Preluat din "El inca da pietre la o parte", de Max Lucado.