miercuri, 15 octombrie 2014

La mulți ani... MAMA!

Cred că o onoare foarte mare care ne este dată de Dumnezeu este să-i poți ura clasicul și tipicul „La mulți ani!” ființei prin care Dumnezeu te-a adus pe acest pământ, care poartă numele de MAMĂ.
Mă năpădesc o mulțime de amintiri doar când mă gândesc la ea. Spre exemplu, îmi aduc aminte de uimirea de care am avut parte când aveam 10 ani, atunci când am aflat vârsta mamei mele, pe care o spuneam cu încântare la toți cei care întrebau („Mama mea are 34 de ani”). Mi-a luat o bucată de vreme să înțeleg că mama nu mai avea 34 de ani, ci 35...
Dintre toți copiii, parcă eu eram cel mai încăpățânat (dacă ar fi ca vreunul din frații mei să mă corecteze, m-ar întreba doar atât: „Parcă?!? Cu siguranță erai cel mai încăpățânat!!”),  dar mama a știut mereu cum să se apropie de mine.
În timp ce scriu aceste câteva rânduri, o mulțime de alte amintiri am în mintea mea, unele dintre ele cu care nu mă mândresc deloc, dar în care mă minunez de dragostea pe care mama a avut-o față de mine.
Mamă, știu că nu ți-a fost deloc ușor să crești un copil ca mine, dar poate am fost „un test” din partea lui Dumnezeu în vederea pregătirii pentru „Mariza” ce avea să vină peste ani de zile (știu că-i cam prea trasă de urechi această idee, dar mă mai consolează puțin).

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tine! Îți mulțumesc pentru toată răbdarea pe care ai avut-o cu mine! Îți mulțumesc pentru că, mai presus de toate îndemnurile și sfaturile pe care mi le-ai dat, am văzut în tine un exemplu de urmat! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că te pot numi : MAMĂ


Ce dedicație aș putea să-ți fac? Este o piesă care o cunoști și care știu că-ți place... are un mesaj mereu proaspăt și încurajator... Sper să-ți fie de folos!