marți, 27 septembrie 2011

Dragoste sau pofta?

Dragostea... un subiect atat de vast, incat oricat as scrie in acest articol, as acoperi doar o parte infima. Subiectul cel mai cautat al multor carti, al multor melodii, al multor discutii. Exista tot felul de teorii cu privire la acest subiect. Mai mult decat atat, datorita diferentei de perceptie care exista intre oameni, sunt multi care o confunda cu alte lucruri. In subiectul acesta as vrea doar sa observam una din aceste greseli... Oare nu cumva adesea dragostea este confundata cu pofta?

Vreau sa faceti cunostinta cu prietenul meu, mototey. Intr-una din zile intalneste o fata, dar nu orice fel de fata, ci dupa cum el spune: "fata visurilor mele". Oare asa sa fie? Ce-i drept, a ajuns sa o cunoasca, s-au placut si deja in cateva zile s-a format intre ei o legatura foarte stransa. Ce mai, la cateva zile dupa ce s-au cunoscut, deja ii vedeai tinandu-se de mana cand se plimbau si parca subiectele de discutie dintre ei niciodata nu se epuizau. El, plin de umor de calitate, ea cu un zambet fermecator. Oare sa fie combinatia potrivita? La scurt timp dupa aceea, mototey si mototeya au luat o hotarare: vor sa se casatoreasca. In aceeasi zi au mers atat la parintii lui cat si la parintii ei sa le faca de cunoscut dorinta lor. in cele din urma, parintii lor au acceptat. Bucurie mare in vietile acestor doi minunati tineri. Totusi, ceva s-a intamplat in viata lui mototey. Nu l-am mai vazut asa de hotarat in ceea ce facea. Lucrul acesta m-a impins sa merg si sa stau de vorba cu el, ceea ce am si facut. Ce s-a intamplat? Care a fost cauza tulburarii lui? Un vis... intr-o seara a visat ca s-a intalnit cu Domnul Isus si au stat de vorba... mototey, incercand sa profite de ocazie, L-a intrebat ce parere are de relatia lui cu mototeya si daca este de acord. Domnul i-a raspuns ca trebuie sa renunte de indata la acea relatie pentru ca ceea ce este intre ei nu poate fi numit dragoste. Tulburat de cele auzite, mototey se intreba oare ce ar fi putut sa fie, daca nu era dragoste. Dimineata, cand s-a trezit a deschis Biblia in Exodul, de unde un verset i-a atras atentia intr-un mod deosebit. Astfel el a primit raspunsul din partea Domnului. Despre ce verset este vorba? Despre ultima porunca, care incepe cu urmatoarele cuvinte: "Sa nu poftesti...!"


George Uba spunea ca: "Dragostea creste incet si sigur prin cunoastere reciproca temeinica, unde caracterul este cel urmarit, si nu atractia fizica. Dar nu este deloc la moda cautarea asta!"


Povestire preluata si adaptata din cartea: "Sarut mana, Doamna" scrisa de George Uba


Stoica Timotei

Ti-a fost dor de mine? Mie da...

Dragul meu, ma simt foarte ciudat sa-ti scriu acest articol, dar stiu ca trebuie facut si acest lucru. Trebuie sa recunosc ca la inceput deloc nu mi-ai placut. Mai ales in timpul scolii generale si chiar a liceului... pot spune ca adesea eram manios pe tine. Nu, nu ma laud cu ce a fost in trecut, pur si simplu trec sumar in revista ceea ce a fost. Am inceput sa descopar anumite taine ale tale, ce-i drept mici si putine, dar asa de tare m-au fascinat, incat dupa atata timp, pot sa spun ca intr-adevar mi-a fost dor de tine. Cum am putut lasa sa treaca atat timp fara sa fac nimic? Nu stiu! Dar stiu ca de acum incolo imi voi da toate silintele sa nu te mai parasesc niciodata, si sa incep sa descopar tot mai multe din tainele tale. Imi doresc sa te cunosc mai bine. Imi doresc sa ma lasi sa te descopar mai bine. Da, pe tine... nu te uita in alta parte, ca nu e nimeni langa tine. Toti avem acces la tine, dar oare catora dintre noi ne place de tine? Ei, acest articol tie ti-e dedicat! Ce-i drept, pe viitor doar de tine o sa ma folosesc:)
Nu-i asa ca ultima expresie folosita are o tenta negativa puternica? Las', ca stii ca nu am folosit-o astfel, ci doar ca sa-ti arat intr-o oarecare masura valoarea pe care o ai pentru mine si dorinta mea de a te cunoaste mai mult. Cred ca deja am cam depasit limita. Urmeaza faptele! :)


Destinatar: Scrisul


Stoica Timotei

Ne-am intors!!! :)

Da... au trecut exact 4 luni si 3 zile de la ultima postare. Ce-i drept, atunci cand am scris acea ultima postare in care imi luam ramas bun de la voi, dragi cititor, duhul meu era foarte tulburat si a trebuit sa treaca o perioada de timp pentru a-mi putea reveni. Dau slava Domnului ca EL s-a indurat de mine si m-a invatat niste lectii pe care nu le voi uita prea curand si daca as vrea. O vacanta plina de noi si noi experiente traite cu Dumnezeu, alaturi de cei dragi mie. O vacanta in care am cunoscut oameni noi, de la care am avut si am in continuare multe lucruri de invatat. O vacanta care a trecut... bine :)

Nu stiu care va fi activitatea in continuare pe acest blog, dar dupa cum bine va puteti da bine seama, tapetul a fost schimbat, si de asemenea la gadgeturi au fost facute niste modificari. O sa vin cu noi update-uri si nadajduiesc ca articolele care vor urma sa fie o lectura placuta, ziditoare/constructiva pentru fiecare cititor.

Doresc ca Dumnezeu sa va binecuvanteze pe fiecare intr-un mod deosebit :)

Cu multa bucurie,
                    Stoica Timotei