sâmbătă, 1 octombrie 2011

Renunta la trapezul tau si sari

Tocmai am terminat de citit cartea "Credinta si indoiala", scrisa de John Ortberg. In acest articol nu o sa prezint cartea, ci doar un aspect care mi-a placut foarte mult.

Imagineaza-ti ca esti la circ sau ca vezi un astfel de spectacol. Unul din numerele care se desfasoara in fata ta este extrem de periculos. Sunt acei oameni care fac acrobatii in aer, leganandu-se in acele trapeze si sarind dintr-un loc in altul, neavand nici o franghie de siguranta. Saltul credintei este comparat cu acel salt de la un trapez la altul. Dar, pentru a putea face acest salt al credintei, trebuie sa renunti la trapezul tau. Pentru a ajunge in siguranta pe partea cealalta, trebuie sa existe o sincronizare perfecta intre tine(cel care sare) si prinzator.
Probabil vei spune ca nu e nevoie sa sari... ca e bine in trapezul de care te tii... esti in siguranta... nu e nici un pericol... e chiar confortabil... dar tocmai aceasta este chemarea Domnului Isus("Cine vrea sa ma urmeze..." sa faca acest salt al credintei!).
  • Renunta la acea relatie care nu Il onoreaza pe Dumnezeu.
  • Renunta la atasamentul tau fata de bani(sau de lucrurile materiale).
  • Renunta la puterea ta; fii un slujitor.
  • Renunta la dependenta ta. Recunoaste-o. Cauta ajutor.
  • Renunta la eul tau, la orgoliul tau, la banii tai, la reputatia ta, la neascultarea ta.
  • Renunta la tot intunericul.
  • Renunta la toata teama.
  • Renunta doar...
Poti sa Il crezi sau nu. Intr-o zi - poate ca maine, poate ca anul viitor, poate ca peste 50 de ani - vei lasa din mana acest mic trapez numit "viata"  ta, si la fel voi face si eu. Intr-o zi iti vei da ultima suflare, mainile tale isi vor pierde puterea, iar trapezul iti va aluneca din maini. Adevarata intrebare este: Ce se va intampla atunci?

De ce sa nu iti incredintezi viata ta in mana Domnului? Acest adevar prezentat mai sus este descris de apostolul Pavel intr-un mod minunat in Galateni 2:20 "Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine."

Stoica Timotei