marți, 12 iulie 2016

Gică Contra... de pe Facebook!

Mă minunez să văd de multe ori diversitatea oamenilor din mediul evanghelic care se perindă pe Facebook. Tot felul de oameni. Care mai de care mai diferiți. Diversitatea, de cele mai multe ori, nu cred că-i un lucru tocmai rău. Săptămânile acestea mi-am făcut timp să verific vreo 50 de friend requests din vreo 200 la care încă nu am dat confirm sau delete.

Postez pe Facebook ce-mi place. Mesaje de încurajare, citate, lucruri preluate din viața de zi cu zi, clipuri, predici scurte, îndemnuri, meditații și, da, chiar și lucruri amuzante.
Vai! Lucruri amuzante?!? ĂSTA-I SACRILEGIU, frate! Cum poți să pui lucruri lumești pe pagina ta de Facebook? E PĂCAT, frate! Cazi din har și mergi în iad dacă vei face așa ceva!

Mi s-a dat să am „harul” de a avea parte de astfel de comentarii în ce privește anumite postări din ultimele săptămâni. Frate, e păcat să glumești! Domnul nu a glumit și nu a râs niciodată. El numai a plâns!
Oare? Chiar n-a folosit Domnul sarcasm? Oare n-a folosit Domnul Isus ironie? Oare n-a râs Domnul Isus? Păi, dacă răspunsul tău la aceste întrebări e că Domnul n-a făcut nimic din toate acestea, permite-mi să-ți spun că Domnul pe care ți-l imaginezi tu nu este Domnul Bibliei.

Cum poți, frate, să pui pe peretele tău de pe Facebook lucruri din lumea asta? Păi... să pun lucruri din altă lume? Nu cunosc nicio altă lume... încă! Trăiesc în lumea asta. Ce se întâmplă în jurul meu mă afectează într-un mod mai mare sau mai mic.
Poate o să te șocheze, dar și Domnul Isus a trăit în această lume și s-a folosit de lucruri actuale și de-ale oamenilor, cu care aceștia erau obișnuiți. El a văzut nevoia oamenilor și a fost printre ei. Nu a trăit ca ei, dar a fost PRINTRE ei. Fiind printre ei, a folosit imagini cunoscute de ei: fermieri, agricultură, împărați, nunți etc. Oare dacă Domnul Isus ar fi trăit astăzi printre noi, n-ar fi spus nicio pildă din lumea fotbalului? Eh! La întrebarea asta chiar n-o să răspund!

Dar, în ce-l privește pe apostolul Pavel, cu siguranță ar fi făcut-o! Imaginea luptătorului care luptă în arene, care lovește, dar nu ca și cum lovește în vânt, imaginea atletului care aleargă, imaginea soldatului care merge la război - toate acestea sunt imagini pe care apostolul Pavel le-a folosit pentru a ilustra adevăruri spirituale.
Pavele, ce bine că n-ai avut Facebook! Ar fi sărit și pe tine „neprihăniții” bisericilor noastre, care parcă abia așteaptă să pui ceva pe perete care să n-aibă de-a face cu Biblia, că-și fac apariția imediat.

Apropo, am mai observat un lucru. Oamenii aceștia nu spun nimic în legătură cu postările în care subliniezi anumite adevăruri spirituale...

Eu mă opresc aici. Nu vreau să crezi că judec pe cineva anume în articolul acesta, sau că l-am scris plin de frustrări. Ba dimpotrivă, sunt foarte degajat și fără niciun pic de amărăciune când scriu aceste rânduri.
Vreau să te încurajez, dacă ai și tu „Gică Contra” prin lista ta de Friends de pe Facebook. Continuă să-L iubești pe Domnul Isus. Nu te izola de lumea în care trăiești, dar nici nu te lăsa contaminat de ea. Caută-L pe Domnul, prețuiește-L pe Domnul și fă-L de cunoscut celor din jur.

Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă! :)