vineri, 10 iulie 2009

Ce este devotamentul fata de Dumnezeu?

Iata o ilustratie care am citit-o cu putin timp in urma, care mi-a placut si care vreau sa ti-o redau si tie, cititorule:

O veche societate misionara a avut ca si simbol un bou stand linistit intre un plug si un altar de jertfa. Dedesuptul acestui simbol puteai gasi explicatia/istoria/legenda:"Pregatit pentru unul din cele doua lucruri sau pentru amandoua!"

Ara, daca aceasta este voia lui Dumnezeu. Mori pe altar daca aceasta este voia lui Dumnezeu. Ara pentru un timp, apoi mori pe altar.

Nu pot sa-mi imaginez un simbol mai potrivit pentru devotamentul fata de Dumnezeu, spunea Tozer(Tragedie in Biserica - Lipsa darurilor). Tot el continua spunand:
Acest simbol descrie cu siguranta atitudinea Domnului nostru Isus Hristos. A fost pregatit mai intai pentru lucrarile de pe pamant, lucrarea cu plugul. Si a fost pregatit penru altarul de jertfa - crucea. Fara interese marginale si avand un scop neclintit, El a mers - aproape cu precizie - catre cruce. Nu putea fi distras sau intors. A fost total devotat crucii, total devotat salvarii omenirii pentru ca era devotat voii Tatalui.

Domnul Isus Hristos a fost total devotat voii lui Dumnezeu.

Tu cat esti devotat lui Dumnezeu?

Doamne Te rog sa ma ajuti sa Iti fiu devotat Tie in totalitate, punandu-mi intreaga viata la picioarele Tale. Acelasi lucru Te rog si pentru cititorul acestui articol.

Domnezeu sa te binecuvinteze!!

Stoica Timotei

Identificare in jertfa lui Hristos

In articolul anterior vorbeam despre identificare. Ce este identificarea? Cum poti sa te identifici mai usor in jertfa Domnului Isus Hristos?

Isaia 53:4 Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.

Isaia 53:5 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.

Cum se poate face identificarea in jertfa Domnului Isus?

Totusi, El suferintele lui Stoica Timotei le-a purtat, si durerile lui Stoica Timotei le-a luat asupra Lui, dar el a crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit. Dar el era strapuns pentru pacatele lui Stoica Timotei, zdrobit pentru faradelegile lui Stoica Timotei. Pedeapsa care ii da pacea(lui Stoica Timotei) a cazut peste El si prin ranile Lui el(Stoica Timotei) este tamaduit.


Ce Dumnezeu maret avem!!!
Ce Dumnezeu maret am!!!

Slava Lui!!!


Stoica Timotei

Importanta jertfei Domnului Isus...

Am citit un lucru pe care Isaac Wats l-a scris si care mi-a placut foarte mult cu privire la jertfa Domnului Isus. Iata ce scria el:

Nici chiar tot sangele animalelor jertfite pe altarele iudaice
N-ar putea da pace constiintei vinovate sau sa inlature petele.
Dar Cristos, Mielul Ceresc, ia asupra-Si toate pacatele noastre
O jertfa cu un nume mai nobil si cu un sange mai scump decat al lor.

Credinta mea si-ar pune mana pe scumpul tau cap,
In timp ce, asemenea unui intemnitat, acolo stau in picioare si-mi marturisesc pacatul.
Sufletu-mi inapoi priveste sa vada povara ce tu ai purtat-o
Pe cand atarnai pe lemnul blestemat si stie ca vina lui era acolo
Prin urmare, spune A.W. Tozer, in legamantul harului, trebuie doar sa-ti pui mana pe capul Jertfei divine pentru pacat, Mielul care a fost pregatit.
Ce inseamna acest lucru pentru noi?
Inseamna identificare.

Dumnezeu sa te binecuvinteze!!!

Stoica Timotei