vineri, 12 februarie 2010

Ce este dragostea?

Am citit de curand o carte intitulata: "O dragoste mai presus de ratiune", scrisa de John Ortberg. Imi place foarte mult cum defineste dragostea. In cuvinte putine voi prelua cateva ganduri din aceasta carte pentru a vi le transmite si voua.

Dragostea inseamna sa fii pentru persoana pe care o iubesti

"Daca iubesc pe cineva, inseamna ca am anumite sperante si dorinte pentru acea persoana. Eu ma aflu in coltul in care se afla si ea. Vreau sa infloreasca si sa prospere. Vreau sa-si atinga intregul potential. Vreau sa se umple de virtute si frumusete morala... Dragostea adevarata este gata sa avertizeze, sa mustre, sa confrunte sau sa sfatuiasca atunci cand este necesar."

Dragostea isi gaseste desfatarea si bucuria in cel iubit

"Dragostea sustine cu tarie ca cel care este iubit trebuie sa fie iubit. Dragostea il sarbatoreste pe cel iubit. De aceea, dragostea a fost si va fi intotdeauna exprimata in modul cel mai profund prin cantecele de dragoste... Dumnezeu isi gaseste desfatarea in tine. Fireste insa ca nu-L incanta tot ceea ce faci... Dumnezeu vede foarte clar cine suntem. El nu poate fi inselat cu privire la uratenia si rautatea noastra. Insa atunci cand Se uita la noi, EL vede mai mult decat atat. El vede, de asemenea, cine intentionam sa fim si cine vom fi intr-o buna zi."

Dragostea daruieste si il slujeste pe cel slujit

"Mai mult decat orice, dragostea daruieste. Daruirea este pentru dragoste ca hrana pentru cel infometat. Daruirea este modul in care dragostea se exprima. "Atat de mult a iubit Dumnezeu luimea, incat..." Asa incepe cea mai cunoscuta afirmatie din Scriptura. Daruirea este dragoste cu caracter. Fara faptele slujirii, dragostea nu are coloana vertebrala, nu are pe ce se sprijini."

Umanist?!?

Sunt oameni care privesc lucrurile dintr-un punct de vedere care i-ar parea destul de dulce omului care le aud conceptiile cu privire la Dumnezeu si creatia SA.
Da-mi voie sa explic putin... Dumnezeu a creat omul si i-a oferit toate lucurile necesare pentru ca el sa poata trai. Mai mult decat atat, pentru ca omul s-a departat de Dumnezeu a fost nevoie ca Dumnezeu sa trimita pe singurul Sau Fiu aici jos in lumea noastra pentru ca sa ia asupra LUI vina pacatelor noastre. A murit pe cruce, si a treia zi a inviat. Dumnezeu inca binecuvanteaza oamenii si in ziua de azi.

Pornind de la aceasta ipoteza, unii oameni au ajuns la concluzia ca Dumnezeu face toate aceste lucruri pentru ca omul le merita. Omul merita sa fie iubit de Dumnezeu, merita sa fie binecuvantat de Dumnezeu... Pentru ca are toate aceste privilegii, datorita meritelor lui, omul este o comoara in ochii lui Dumnezeu.

Da-mi voie sa iti spun ca aceasta mentalitate este cat se poate de eronata... GRESIT!!! GRESIT!!! GRESIT!!!

Cum ar putea oamenii sa creada asa ceva???

Dumnezeu nu ne-a creat din nevoie, ci EL ne-a creat din dragoste. Dumnezeu nu ne-a creat pentru ca a avut sau ca are nevoie de noi, ci EL ne-a creat ca ne iubeste, tocmai de aceea L-a dat pe Fiul Sau sa moara pentru pacatele noastre, pentru ca astfel sa ne arate cat de mult ne iubeste.

C. S. Lewis spunea astfel: "Dumnezeu, care nu are nevoie de nimic, aduce in existenta, din dragoste, creaturi cu totul de prisos ca El sa le poata iubi si desavarsi."

Dragul meu, noi suntem cei care avem nevoie de Dumnezeu, noi suntem cei care trebuie sa fim dependenti de EL.

Fie ca aceste ganduri sa ne mai trezeasca putin la realitate si sa constientizam nevoia noastra disperata pe care o avem de Dumnezeu.

Prin harul si mila Domnului,
Stoica Timotei.

2 alegeri, 2 destine diametral opuse

Ma gandesc la o paralela destul de puternica intre primul Adam si al doilea Adam, adica Domnul Isus Hristos.
Adam a fost in gradina Edenului(pana sa fie izgonit), la fel a fost si Domnul Isus intr-o gradina in noaptea in care a fost vandut.

Uitandu-ma la Adam, vad ca el a ales ceea ce a placut ochiului. Eva a ales sa manance din fructul interzis, iar el putea sa refuze sa manance, dar a ales sa se conformeze pacatului.

Domnul Isus era in gradina Ghetsemani, cand a spus astfel: "faca-se nu ce voiesc EU, ci ce voiesti TU"(Marcu 14:36). Domnul Isus a ales sa faca voia TATALUI.

Tu si eu in fiecare zi suntem in pozitia de a lua mai multe decizii cu privire la ce vom face. Dragul meu, oare ceea ce vom alege noi va fi pentru a satisface placerile firii noastre pacatoase, sau pentru a implini voia lui Dumnezeu?

Doresc ca Dumnezeu sa ne ajute ca intr-adevar EL sa ocupe locul primordial in viata noastra si deciziile pe care le luam in viata noastra sa Ii fie placute.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!
Stoica Timotei

Puterea transformatoare a lui Dumnezeu

Un tanar, care de curand se intoarse la Domnul, a auzit pe un invatator de scoala duminicala vorbind despre maretia lui Dumnezeu vazuta prin minuni. Acel invatator vorbea despre minunea din Cana Galileii, cum Domnul Isus a transformat apa in vin.
S-a ridicat si a spus ca Dumnezeu a facut si in viata lui o minune foarte mare: "In cazul meu, a spus acest tanar, Cristos a transformat vinul in mobila, masina si haine pentru copii mei!"
Cel care preda acea lectie despre Isus in Cana Galileii a ramas putin nedumerit, si i-a cerut tanarului sa dea mai multe informatii cu privire la ceea ce a afirmat.
Atunci tanarul le-a explicat celor prezenti cum puterea transformatoare a lui Dumnezeu a fost mai tare decat patima lui pentru alcool si cum l-a ajutat sa invinga acea robie urata din viata lui.
Din cauza aceasta acum el putea sa isi foloseasca venitul pentru a purta de grija familiei lui, fara a-l mai irosi pe alcool.