marți, 12 aprilie 2011

Nu vezi bine? Pune-ți ochelari!!!


Sâmbăta trecută mi-am făcut un control la ochi, pentru că de ceva timp am început să nu mai văd bine... să văd lucrurile în ceață(la depărtare)... în urma acestui control avut la ochi, s-a descoperit că am miopie(la ochiul stâng -1, iar la ochiul drept -1.25). în mai puțin de o oră mi s-au făcut ochelari și i-am probat. Prima dată când i-am pus la ochi, toate lucrurile am început să le văd foarte clar. CEAȚA A DISPĂRUT!!!
Așa că, de sâmbătă am intrat în rândul acelora care au nevoie de anumite ustensile(unelte) pentru a vedea mai bine, sau... s-o spun altfel... am intrat în rândul ochelariștilor. Sincer, nu m-aș fi gândit vreodată că o să fiu nevoit să port ochelari așa de repede.
Tu ce fel de ‘ochelari’ porți? vederea noastă este încețoșată adesea atunci când anumite persoane ne greșesc, sau atunci când lucruri neprevăzute se întâmplă. Trebuie să Îi cerem lui Dumnezeu să ne ofere ajutorul să vedem din nou lucrurile bine. Care este instrumental pe care Dumnezeu ni-l ofera(sau lucrurile)?
·        Dragostea – iată o pereche de ochelari care te ajută să îi vezi pe ceilalți așa cum îi vede Dumnezeu(deoarece El este dragostea)
·        Iertarea(TOTALĂ) – iată o altă pereche de ochelari(care derivă sau are legături puternice cu prima), care te ajută îți dă posibilitatea să restabilești relațiile care sunt ‘în ceață’.
·        Speranța(nădejdea) – iată o pereche de ochelari care  te ajută să vezi clar atunci când ai parte de încercări, de suferință.
Acestea sunt câteva lucruri care le vedem zilnic, chiar dacă nu conștientizăm adesea aceste lucruri.
Vrei să porți astfel de ‘ochelari’? ai nevoie să porți astfel de ochelari?


Stoica Timotei

Moartea... la ușă?!?


După ce am vorbit despre acele lucruri cu privire la îngeri(vezi AICI despre ce este vorba), am mers la apartament să mă odihnesc. Trebuie să recunosc că am stat treaz până pe la ora 2 – 2:30 pentru a citi. M-am pus să dorm, fiind extrem de obosit. Pe la ora 6:30 soneria(nu de la telefon, ci de la apartament) a început să sune foarte tare și foarte... INSISTENT!!!  M-am trezit, m-am sculat din pat și am mers la ușă pentru a vedea cine mă caută la așa o oră așa de matinală. Trebuie să menționez, înainte de a continua, că eram așa de obosit încât credeam că visez. M-am apropiat de ușă și m-am uitat prin vizor... ceea ce am văzut m-a speriat. Am văzut silueta unei persoane NEAGRĂ, cu pelerină neagră și cu o coasă!!! Foarte sinistru(și straniu, de asemenea)!!! Recunosc că m-am speriat foarte tare, apoi... primul gând care mi-a venit atunci în minte a fost că eu sunt un copil al lui Dumnezeu, fiind răscumpărat de Domnul Isus Hristos și nu ar trebui să-mi fie frică de moarte(știu că e oarecum amuzant acum....) Totuși, în ciuda acestor lucruri, am hotărât să nu mai privesc prin vizor și să deschid ușa... în ciuda celor așteptate(celor văzute) era vecina de dedesupt care a ținut să îmi spună că undeva în baie îi curge apă și că ar fi posibil să fie o problemă la instalația de la apartamentul unde am stat...

În încheierea acestui articol, aș vrea să vă spun că, asemeni mie, de multe ori vedem lucruri ciudate(inexistente chiar!) care ne sperie și ne împiedică să ne bucurăm cu adevărat de Dumnezeul mântuirii noastre.
Ce lucruri vedem(respectiv nu vedem) de obicei?


Ești în suferință și nu poți vedea nici o ușă de scăpare – Psalmistul David spune că Dumnezeu este cu el atunci când trece prin valea umbrei morții...
Ești în fața unui examen foarte greu și nu vezi nici o reușită...
Ești însetat și nu vezi nicăieri apă... ești înfometat și nu vezi niciunde mâncare...
Lista aceasta poate continua... întrebarea pe care aș vrea să ți-o adresez și la care aș vrea să meditezi este ce vezi în astfel de circumstanțe(nedorite) din viața ta și cum reacționezi?

Stoica Timotei

Dumnezeu vorbește și prin vedenii...


Weekendul trecut am fost la Pașcani, unde am avut bucuria să fac câteva vizite la niște frați din Biserică, iar mai apoi de a sluji în Biserică prin predicare.
În timp ce vorbeam cu niște frați, ei mi-au spus despre o persoană cunoscută lor, care locuiește în Canada, că a văzut niște lucruri neobișnuite. A văzut, într-o dimineață, niște îngeri pe strada unde locuiește, care intrau din casă în casă și ieșeau. Acei îngeri au intrat și în casa acestei surori. Au intrat în câteva camere și au ieșit. Unul din îngeri avea o carte mare în mâini. Mai mult decât atât, când au intrat în camera mamei sale, a văzut cum unul din îngeri a ‘intrat’ în ea. Ce este drept, s-a speriat destul de tare, pentru că nu știa ce ar putea să însemne toate aceste lucruri. Mai mult decât atât, odată când a fost cu mașina, a văzut un înger care stătea pe capota mașinii.

Iată, pe scurt, niște lucruri adevărate care s-au întâmplat în urmă cu puțin timp. Dumnezeu hotărăște, în suveranitatea Sa, să se descopere încă și prin vedenii. Eu le numesc vedenii, pentru că ele sunt foarte rare(nu sunt ceva ce întâlnești oriunde). Desigur că, cei care nu cred astfel de lucruri, ar contesta ceea ce această soră a văzut. Eu unul nu contest aceste lucruri pe care ea le-a văzut, deaoarece prin aceste lucruri, această soră a început să Îl caute altfel pe Dumnezeu(printr-o citire mai aprofundată a Scripturii și rugăciune). Mai mult decât atât, în Scriptură avem exemplul lui Ghehazi, slujitorul lui Elisei… 2 Împărați 6:15-17
15 Slujitorul omului lui Dumnezeu s-a sculat dis-de-dimineaţă şi a ieşit. Şi iată că o oaste înconjura cetatea, cu cai şi care. Şi slujitorul a zis omului lui Dumnezeu: „Ah! domnul meu, cum vom face?”
16 El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulţi sunt cei cu noi decât cei cu ei.”
17 Elisei s-a rugat şi a zis: „Doamne, deschide-i ochii să vadă.” Şi Domnul a deschis ochii slujitorului, care a văzut muntele plin de cai şi de care de foc împrejurul lui Elisei.
Cred o astfel de povestire. Poate ești o persoană mai sceptică, dar vreau să îți spun că Dumnezeu vorbește în foarte multe moduri, după ceea ce avem nevoie. Puneți-vă încrederea în EL, căutați-L pe EL din toată inima și veți experimenta modul minunat în care EL ne vorbește.

Dumnezeu să vă binecuvânteze! :)