sâmbătă, 27 februarie 2010

LIsta cu pacate respectabile foarte des intalnite

  • lipsa de evlavie
  • Ingrijorare
  • frustrare
  • nemultumire
  • nerecunostinta
  • mandrie
  • egoism
  • lipsa stapanirii de sine
  • nerabdarea
  • iritabilitatea
  • mania
  • atitudinea critica
  • invidia
  • gelozia
  • concurenta
  • barfa
  • calomnia
  • minciuna
  • cuvinte aspre
  • sarcasm
  • insulte
  • ridiculizare
  • imoralitatea indirecta
  • idolatria
Toate aceste "pacate respectabile" le puteti gasi in cartea lui Jerry Bridges, pe care v-o recomand cu foarte mare caldura.

Dorinta mea este ca Dumnezeu sa ne ajute sa renuntam la aceste pacate si sa dorim sfintenia in viata noastra.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Stoica Timotei

Mandria realizarilor

"Deci, ce lucru aveti pe care sa nu-l fi primit? Niciunul. Nu aveti nimic care sa nu fi venit la voi ca dar de la Dumnezeu. Intelectul nostru, abilitatile si talentele noastre innascute, sanatatea si ocaziile noastre de a reusi, toate vin de la Dumnezeu. Nu avem nimic care sa ne capaciteze pentru atingerea succesului si pe care sa nu-l fi primit de la Dumnezeu."
Jerry Bridges

Si cu toate acestea parca de multe ori vrem sa Ii furam din slava lui Dumnezeu, vrem ca noi sa culegem 'laurii'(laudele) din partea celorlalti. De ce atunci cand reusim, cand prosperam intr-un anumit domeniu din viata noastra asteptam parca de multe ori nerabdatori sa fim felicitati, sa fim in centrul atentiei, sa fim aplaudati... cand, de fapt, stim ca toate abilitatile noastre sunt daruri primite de la Dumnezeu. Tot ce reusim este datorita dragostei si harului Sau, nu datorita noua, si totusi ne place sa 'uitam' acest lucru atunci cand suntem apreciati.

Dragul meu cititor, da-mi voie sa iti spun ca astfel noi Ii 'furam' din gloria lui Dumnezeu. Totul Ii apartine Lui. Toata slava si gloria este a LUI, nicidecum a noastra. 

Doamne ajuta-ma sa ma fac mic, iar TU sa cresti in viata mea!

Stoica Timotei

Cugetare

"Lucreaza ca si cand totul depinde de tine si, cu toate acestea, increde-te ca si cand n-ai fi lucrat deloc."
Jerry Bridges

Despre pacat...

"In cultura greaca, cuvantul pacat insemna initial "a rata marcajul", adica a rata centrul tintei. De aceea, pacatul era considerat o eroare de calcul sau o nereusita. Chiar si astazi, ceva adevar se gaseste in aceasta idee, de exemplu atunci cand o persoana se pocaieste cu adevarat pentru un anumit comportament pacatos si cauta cu sinceritate sa-l biruiasca, dar cu toate acestea esueaza frecvent. Persoana respectiva doreste sa nimereasca centrul tintei de fiecare data, dar se pare sa nu reuseasca. Totusi, de obicei, actiunile noastre pacatoase nu izvorasc dintr-o nereusita, ci dintr-un indemn interior de a ne indeplini propriile dorinte. Dupa cum a scris Iacov: "Ci fiecare este ispitit cand este atras si ademenit de pofta lui insusi."(1:14) Barfim sau poftim din cauza placerii pacatoase pe care o simtim in aceste lucruri. In acel moment, ispita acelei placeri efemere este mai puternica decat dorinta de a-I placea lui Dumnezeu."
Jerry Bridges

Pacate respectabile






"Am devenit oare atât de preocupați de marile păcate ale societății încât am pierdut din vedere necesitatea de a confrunta păcatele mai subtile din viața noastră? Jerry Bridges revine la tema sfințirii și aduce în discuție o seamă de păcate "acceptabile" pe care tindem să le tolerăm în viața noastră - păcate cum sunt gelozia, mânia, nemulțumirea, mândria, critica. Jerry nu scrie de la înălțimea unei vieți spirituale de excepție, ci mai degrabă din tranșeele propriului său război cu păcatul. Jerry oferă un mesaj de speranță în harul transformator al lui Dumnezeu ca mijloc de a birui chiar și cele mai subtile păcate."

Pentru mai multe detalii, CLICK AICI

Trebuie sa biruiesti!

"Fiecare are de dus o batalie personala, o lupta personala. Tu esti in mijlocul unei generatii pacatoase si adultere, dar trebuie sa biruiesti. El, Cel care a biruit, demonstreaza ca si tu poti birui, dar El arata ca nu toti biruiesc. Poti sa biruiesti asupra firii pamantesti - ceea ce va fi cel mai greu. Poti sa biruiesti asupra traditiei si obiceiurilor - care este urmatoarea greutate. Poti sa biruiesti asupra tuturor lucrurilor. "Celui ce va birui, ii voi da sa manance din pomul vietii, care este in raiul lui Dumnezeu"(Apocalipsa 2:7)."
A. W. Tozer

Doamne ajuta-te sa fim biruitori!

Vreau ca Dumnezeu sa ma binecuvanteze

"Vrei ca Dumnezeu sa te binecuvinteze? Tu spui:"Vrem ca Dumnezeu sa ne binecuvanteze. Credem ca Domnul vine." Saptamana asta ai citit Biblia mai mult sau te-ai uitat la televizor mai mult[sau ai stat pe calculator mai mult]? Gandeste-te la timpul pe care-l petreci. Cate jumatati de ora ai petrecut cu Biblia si cate pe amuzamentele tale? Nu luam credinta crestina atat de serios cum ar trebui."
A. W. Tozer

Miscarea inseamna progres?

"Avem o mentalitate inradacinata conform careia orice miscare inseamna neaparat progres. Ori de cate ori te misti, progresezi. Apoi exista mentalitatea inradacinata cum ca ori de cate ori te misti pe o linie dreapta inseamna ca mergi inainte, uitand ca e posibil sa te misti in linie dreapta si sa mergi inapoi."
A. W. Tozer

Cum sa iesi din rutina spirituala?

"Iesi dandu-I lui Dumnezeu tot ce ai, lasandu-L pe Dumnezeu sa te stapaneasca in mod total. Concentreaza-ti intreaga viata asupra lui Dumnezeu in mod total. Concentreaza-ti intreaga viata asupra lui Dumnezeu si a Fiului Sau, Isus Hristos. Apoi, cauta sa cunosti dulcea fascinare de a-L iubi pe Dumnezeu. Nu poti sa dormi prea mult cand frumusetea Domnului Isus este pusa inaintea ochilor tai. Unii au dormit destul. O!, numai daca ai putea sa te trezesti la vocea Prea iubitului tau! Numai daca ai putea sa te trezesti si sa-L auzi vorbind! - aceasta ar fi mai dulce decat cantecul pitpalacului, mai dulce decat sunetul harpei. Vocea Fiului lui Dumnezeu... Ea te-ar scoate din rutina si te-ar trezi din somn. Isus Hristos este muzica lui Dumnezeu, arta lui Dumnezeu, frumusetea lui Dumnezeu, este tot ce are Dumnezeu."
A. W. Tozer

Cuvinte pline de intelepciune

"Orice nu ai putea spune de fata cu Isus, nu spune. De orice nu ai putea sa razi daca ar fi Isus de fata, nu rade."
A. W. Tozer

Ce altceva as putea spune, decat DOAMNE AJUTA-NE!