vineri, 18 martie 2011

Nevoie disperata de crestini practicanti! Esti unul din acestia?

Imi aduc aminte de o tanara care face parte din grupul de tineri Imago Dei si care obisnuia sa spuna: "Stim teorie. Vrem ceva practic!" ... Si parca adesea ne ascundem in spatele cunostintelor(teologice/biblice) pe care le avem, uitand de fapt cuvintele apostolului Iacov, care spune: "Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri." (Iacov 1:22) Cum adica te inseli singur atunci cand stai si asculti/studiezi Cuvantul lui Dumnezeu? Ce a vrut sa spuna apostolul Iacov, rostind aceasta afirmatie? Care este intelesul ei?

Cred ca, daca stai sa analizezi putin viata ta 'crestina' plina de informatii religioase(crestine/biblice), iti dai seama exact ceea ce apostolul Iacov a intentionat sa spuna. Cred ca este o mare tragedie sa cunoastem Cuvantul lui Dumnezeu, sa Il studiem, sa Il propovaduim, daca nu IL traim(daca nu IL implinim). Facand acestea, potrivit cuvintelor apostolului Iacov, 'ne inselam singuri'.

Nu vreau ca acest articol sa fie unul plictisitor, plin de teorie. Dragii mei, ce trebuie sa se intample pentru ca sa ne trezim? Ce trebuie sa se intample ca sa constientizam care este chemarea noastra, si datoria noastra ca si crestini(despre datoria ca si obligatie si datoria din placere o sa scriu cu alta ocazie)? 

In articolul precedent am adus un lucru la cunostinta voastra, o intamplare trista. Dar, in urma aceste intamplari, am primit aceste ganduri din partea lui Dumnezeu, ganduri pe care am hotarat sa le impartasesc cu voi in acest articol.

Stim ca trebuie sa ne iubim unii pe altii, dar parca nu ne place sa implinim acest verset(de fapt, sunt mai multe versete care ne cheama la acest lucru). De Ce???? Si totusi, ne numic crestini... si sustinem ca suntem implinitori ai Cuvantului lui Dumnezeu...

Mergi pe strada, mergi la scoala, mergi la serviciu, esti acasa... sunt atatia oameni din aceste cercuri din viata ta, care nu Il cunosc pe Dumnezeu, si care au ca si destinatie a vesniciei lor iadul. Te doare acest lucru? Sau esti nepasator si treci mai departe fara sa iti pese deloc?

E NEVOIE DISPERATA DE CRESTINI PRACTICANTI!!! ESTI UN ASTFEL DE CRESTIN?

Stoica Timotei