sâmbătă, 24 decembrie 2016

Oare întunericul va domni veșnic?

M-am trezit devreme azi, ca să pot lucra puțin în liniște. Bucurie mare pe mine, încă de când m-am trezit. Nu mă simțeam deloc obosit. Mă așez la birou și încep să mai citesc câte ceva cand, pe neașteptate, întunericul își face simțită prezența din plin. Lumina veiozei de pe birou dispăru. Am încercat, dar în zadar, s-o tot aprind. Mi-am zis: „Nu se poate ca toate luminile să nu se aprindă.” Așa că am încercat o altă veioză, și la fel s-a întâmplat. Am încercat să aprind becul din cameră, dar același rezultat.

Întunericul domnea în cameră și-n casă. Oare era vreo șansă ca lumina să apară din nou? Mi se făcu dor de lumină. Aveam nevoie de lumină.
Mi-am adus aminte de cuvintele profetului: „Totuși, întunericul nu va împărăți veșnic...” Mă întrebam dac-o fi adevărat și în cazul meu, în acele momente.

Frământat de aceste gânduri am ieșit afară în curte și m-am tot plimbat pentru vreo jumătate de oră. Am admirat luna, cerul, orașul și, deși mă așteptam să fie liniște, o mulțime de mașini răsunau (sistemul lor de alertă, probabil). Auzind aceste maşini alertate, un alt gând îmi trecu prin minte: Oare de ce nu sunt și eu așa? În viața mea spirituală. Oare de ce nu sunt așa și bisericile astăzi? Când diavolul ne momește și întunericul păcatului ne pândește și chiar ne cuprinde, să devenim alerți precum mașinile despre care vorbeam. Cred că cel mai simplu răspuns la întrebarea „De ce nu devenim alerți atunci când întunericul păcatului se așază și în viața noastră?” este că ne place întunericul.
 
Câtă ipocrizie! Ne place să ne numim creștini, ba chiar ne mândrim cu asta, împodobim totul în jurul nostru cu lumini și luminițe, însă în viața noastră personală ne place mai mult întunericul decât lumina. Asta-i firea păcătoasă. 
 
Cuvintele profetului răsună din nou: „Totuși, întunericul nu va împărăți veșnic...” Să fie o încurajare pentru cei care caută sfințenia și sunt descurajați de moralitatea căzută la pământ şi călcată de mulți în picioare și să fie un îndemn și o motivație pentru toți aceia cărora le place să cocheteze cu biserica, să îmbine întunericul cu lumina. Lucrul acesta nu este posibil.

Bucură-te de Lumina care S-a coborât pe pământ. Trăiește în această lumină!

P.S. : Acum mă bucur de lumina veiozei (pana de curent s-a dus), și-mi pot face treaba pe care mi-am propus s-o fac, cu întârziere de vreo oră.


Sărbători(ți) cu Domnul!


Stoica Timotei