luni, 22 mai 2017

Nu ești făcut pentru lumea aceasta!

DISCLAIMER: Articolul a fost scris duminică, 21 mai 2017. Însă, din motive tehnice, a fost postat luni, 22 mai.
În cursul zilei de ieri am muncit toată ziua. Încă de dimineață. Devreme. La 06:30 m-am ridicat din pat și m-am apucat de treabă. Întâi prin curte, iar mai apoi prin casă, după care am început să fac ordine într-un șopru și în podul din șopru. Spațiul din podul de acolo fiind mai mic, am fost nevoit să muncesc mai mult aplecat. Am așezat anumite lucruri, am stivuit, am mutat. Din cauza dimensiunilor mici ale podului, am umblat mult aplecat, am cărat și am mutat lucruri grele și ușoare timp de câteva ore.
 
Apoi, mai spre seară, m-am  pregătit să merg la întâlnirea de tineret.
Azi dimineață când m-am trezit am început să mă resimt după toată treaba făcută ieri. Chiar și acum, când scriu aceste rânduri, încă mă mai resimt. 
 
Totuși, încă din primele momente ale dimineții, Dumnezeu m-a învățat o lecție, lecție pe care vreau s-o împărtășesc cu tine în acest articol. De fapt, lecția o poți vedea exprimată în titlul acestui articol: „Nu ești făcut pentru lumea aceasta!”
 
Acum, la ce mă refer când spun lucrul acesta? Eu nu am fost făcut să locuiesc toată viața în pod. Ar fi ridicol, nu-i așa? M-am gârbovit puțin, dar îmi va trece zilele acestea (sper!). Noi nu am fost creați pentru lumea aceasta! Am fost creați pentru lumea ce va să vină, pentru Ierusalimul Ceresc, Cetatea lui Dumnezeu. Acolo e locul unde spun creștinii că vor să ajungă.
 
Însă ni se întâmplă mult prea adesea să încercăm să ne încovoiem și să ne gârbovim după mersul lumii acesteia. Spunem că nu suntem creați pentru pământul acesta, însă adesea tânjim după plăcerile acestei lumi. Nici nu-i de mirare că mulți oameni spun că nu mai există diferență între oamenii credincioși și cei necredincioși. Mulți din cei care-și zic credincioși au ajuns să tânjească, precum fiul cel mare din pilda fiului risipitor, după plăcerile din lume. 
 
Oare nu cumva te regăsești și tu în aceste cuvinte? Care sunt lucrurile după care visezi? Ce planuri ai pentru viața ta? Care sunt preocupările tale? Care sunt aspirațiile tale? Care sunt năzuințele tale?

Nu ești făcut pentru lumea aceasta! Acestea sunt cuvintele pe care trebuie să le ai în minte și-n inimă în fiecare dimineață când te trezești. Ești făcut pentru ceva infinit mai frumos, mai trainic, mai minunat. Cerul lui Dumnezeu. Dar acolo, în Cerul lui Dumnezeu, nu intră oamenii încovoiați, cei care s-au afundat în plăcerile lumii acesteia. Ei s-au încovoiat mult prea tare și nu mai „încap” pe calea îngustă - calea credinței - care duce în cer.

Spun prin acestea că omul creștin trebuie să nu știe ce-i aia bucurie și fericire? Ba dimpotrivă! Creștinul descoperă secretul adevăratei bucurii. În Domnul Isus Hristos găsim adevărata bucurie!

Îmi doresc să nu mă las „încovoiat” de lumea în care trăiesc și de plăcerile ei și să mă asemăn tot mai mult cu Mântuitorul meu.

Nu uita: Nu ești făcut pentru lumea aceasta! --> Oare la ce lucruri și aspirații te face această afirmație să renunți? Ești dispus(ă) să renunți la ele? Nu trebuie doar să renunți la ele, ci, după ce ai renunțat, să le înlocuiești cu lucruri duhovnicești, dorințe sfinte, plăcute lui Dumnezeu.

Vă doresc o săptămână și o viață în care să nu vă încovoiați după mersul lumii acesteia, ci cu fermitate, cu spatele drept și privirea înainte să-L urmați pe Domnul până la capăt!

„Doamne, ajută! Doamne, dă izbândă!”

Timotei Stoica