vineri, 4 septembrie 2009

Dumnezeu vorbeste...

Inainte de a pleca in aceasta tabara m-am rugat foarte mult Domnului ca EL sa imi vorbeasca intr-un mod cat se poate de personal, chiar sa imi dea un semn sa stiu ca EL imi vorbeste(ca si raspuns la rugaciunile mele).


Simteam ca inchinarea mea nu este una autentica. Simteam ca inchinarea mea nu Ii place in totalitate lui Dumnezeu. Si, pentru ca ma rugam ca El sa imi vorbeasca intr-un mod atat de personal, Dumnezeu a hotarat sa imi vorbeasca printr-un vis. Dumnezeu vorbeste prin tot felul de lucruri(vezi articolele precedente). M-am pus in pat cu aceasta dorinta ca El sa imi vorbeasca. Nu i-am cerut cum sa imi vorbeasca, prin ce mod, ci pur si simplu sa imi vorbeasca. In acea seara(prima seara din tabara) am avut un vis foarte ciudat. Eram impreuna cu tinerii intr-un loc deschis( curtea aceea mare a taberei) si cantam cantari la adresa lui Dumnezeu. La un moment dat vine rapirea... si, spre surprinderea mea, si eu am fost unul din aceia care a fost lasat(care nu a fost rapit)... pur si simplu am cazut in genunchi si am inceput sa strig catre Dumnezeu si sa IL implor sa imi dea iertare... era o rugaciune disperata catre Dumnezeu... o rugaciune in care Ii ceream ca EL sa ma ajute ca oridecate ori ma voi inchina LUI, inchinarea mea sa fie una autentica. Cand m-am trezit, m-am trezit cu ochii rosii, inlacrimati. Nu doar in vis am plans, ci si in realitate. Atunci mi-am dat seama ca acel vis a fost din partea lui Dumnezeu(sa nu crezi ca toate visurile vin din partea lui Dumnezeu... si satan ne trimite anumite visuri care spera ca noi sa credem ca sunt din partea lui Dumnezeu). Dar de data aceasta eram mai mult decat sigur ca acest vis era din partea lui Dumnezeu. Seara de joi a fost cea mai frumoasa din intreaga mea viata. A fost o seara in care am simtit revarsarea Duhului Sfant peste mine, si peste fiecare tanar din acea sala unde eram adunati. Studiul care a fost atunci, nu era legat de studiul nostru, ci era despre cum sa infrunti pacatul/ispita? In finalul acestui studiu am avut o rugaciune de pocainta. A fost o rugaciune sincera. Vreau sa iti spun, dragul meu cititor, ca dupa aceea am fost invadat de o pace launtrica, o pace sfanta, o pace a lui Dumnezeu.

In acea seara inchinarea noastra s-a sfarsit pe la 2 noaptea. Dar vreau sa iti spun ca la toti ne sclipeau fetele de bucurie. Si acea bucurie era o bucurie ce venea adanc din interiorul fiecaruia.

In acea noapte, dupa ce m-am pus sa dorm, am mai avut un vis ciudat. Era exact acel scenariu din visul de luni seara, doar schimbat putin din scenariu. Eram impreuna cu tinerii in acel loc laudandu-L pe Domnul si dintr-o data am ajuns intr-un loc minunat. In acel loc mi s-a umplut intreaga fiinta de bucurie si de pace. O bucurie si o pace launtrica(minunat!). Eram intr-un loc minunat si eram foarte bucuros. Cand m-am trezit mi-am dat seama ca Dumnezeu a lucrat schimbare in viata mea si El mi-a schimbat soarta. Acum, in acest moment in care iti scriu aceste randuri sunt mai mult decat sigur ca daca va fi rapirea, Domnul ma va lua ACASA. Ma bucur de Dumnezeul pe care il am. In ultima seara din tabara, am marturisit acest lucru tuturor celor care erau adunati in fata focului de tabara. Cand sa ma duc sa imi ocup locul pe banca, fratele pastor m-a tinut in loc, vrand sa mai spuna un lucru. El a spus ca s-a rugat foarte mult ca Dumnezeu sa varobeasca cel putin unei persoane in aceasta tabara printr-un vis pe care sa nu il uite niciodata. Si raspunsul rugaciunii lui a fost in viata mea, prin acele visuri ale mele.

Dumnezeu vorbeste... Sunt eu dispus sa iau aminte la ceea ce El imi vorbeste???

Doamne ajuta-ma!


Stoica Timotei

Puterea unui bec ars...

Pentru ca vorbeam in articolul precedent despre faptul ca Dumnezeu vorbeste, in acest articol vreau sa scriu o ilustratie care am citit-o intr-o carte si am mai auzit-o si intr-o predica, despre felul minunat in care Dumnezeu vorbeste.

Un adolescent in varsta de vreo 15 ani a fost rugat de mama lui care era credincioasa sa mearga la evanghelizarea care avea loc in acel oras. La inceput, adolescentul a refuzat in mod categoric rugamintea mamei lui. Mama lui ii promite ca daca merge la evanghelizare, ziua urmatoare ii va cumpara o pereche de blugi noi. El se uita putin la blugii care ii avea, observa ca sunt putin mai vechi, demodati, asa ca hotaraste sa mearga la acea evanghelizare ca mai apoi sa isi poata schimba acea pereche de blugi, cu una noua. A mers la avenghelizare, si cand programul era pe sfarsite, isi ridica privirea si observa un candelabru cu 5 becuri, dintre care doar 4 ardeau. Imediat ii vin in minte ganduri de critica cu privire la organizarea acestei evanghelizari("oamenii acestia nu au fost in stare sa schimbe nici macar un bec"), si cu acest gand a plecat acasa. Ajuns acasa, mama il intreaba daca i-a placut si el raspunde afirmativ, cu gandul ca ziua urmatoare sa isi schimbe perechea de blugi vechi pe care o avea, cu o pereche noua de blugi. Merge in camera si gandul ii ramane la acel candelabru. La un moment dat ii vin in minte niste intrebari: "Daca un bec din cele ce ardeau este tatal meu care este intors la Domnul, altul este mama mea care si ea este intoarsa la Domnul, altul este fratele meu care si el IL lauda pe Domnul, altul este sora mea care de curand s-a intors la Domnul, iar acel bec ars oare sunt eu?" apoi continua: "NU, nu vreau sa fiu acel bec ars!" Cu lacrimi in ochi a mers la mama lui si i-a spus ca si el vrea sa se intoarca la Domnul si ca nu mai are nevoie de acea pereche de blugi noi care ii era promisa. Curioasa, mama lui l-a intrebat ce l-a determinat sa ia aceasta hotarare, la care el ii raspunde:"un bec ars."

Tie cum ti-a vorbit Dumnezeu?

Vocea Lui se aude...

Putin mai devreme am pus un clip cu o melodie foarte draga mie. O melodie care vorbeste despre vocea lui Dumnezeu, care se aude.
Dragul meu, vreau sa iti spun ca Dumnezeu se descopera omului in diferite feluri.
Dumnezeu vorbeste omului prin diferite mijloace.

Lui Balaam i-a vorbit printr-o magarita.
Lui Faraon si lui Nebucadnetar(si multor alti oameni) le-a vorbit prin vis.
Lui Zaharia si Mariei i-au vorbit printr-un inger.
Pastorilor de pe camp le-a vorbit prin mai multi ingeri.

Psalmistul David arata ca Dumnezeu se reveleaza prin natura(vezi Psalmul 19)

Dumnezeu vorbeste... Intrebarea la care as vrea sa apelez este: SUNT EU DISPUS/ SUNT EU GATA PENTRU A AUZI VOCEA LUI DUMNEZEU?

Stoica Timotei

Omul in prezenta lui Dumnezeu

Matei 17:1 După şase zile, Isus a luat cu El pe Petru, Iacov şi Ioan, fratele lui, şi i-a dus la o parte pe un munte înalt.
Matei 17:2 El S-a schimbat la faţă înaintea lor; faţa Lui a strălucit ca soarele, şi hainele I s-au făcut albe ca lumina.
Matei 17:3 Şi iată că li s-a arătat Moise şi Ilie, stând de vorbă cu El.
Matei 17:4 Petru a luat cuvântul, şi a zis lui Isus: "Doamne, este bine să fim aici; dacă vrei, am să fac aici trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise şi una pentru Ilie."
Matei 17:5 Pe când vorbea el încă, iată că i-a acoperit un nor luminos cu umbra lui. Şi din nor s-a auzit un glas, care zicea: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultaţi!"

Dragul meu cititor, vreau sa iti spun ca atunci cand esti in prezenta lui Dumnezeu si iti doresti cu adevarat ca Dumnezeu sa iti vorbeasca, El nu va ezita sa iti vorbeasca.
Acesti ucenici au fost in prezenta lui Dumnezeu si au simtit-o mai bine, mai profund ca niciodata. Si-au dorit sa nu mai plece de acolo si sa ramana in prezenta lui Dumnezeu.

Vreau sa va spun ca un astfel de sentiment l-am avut si eu in tabara de saptamana trecuta din Porumbacu. Nu cred ca acel sentiment era asa de profund, dar era de aceeasi natura. Am simtit intr-un mod asa de minunat felul in care Dumnezeu imi vorbeste, incat nu am mai vrut sa plec de acolo pentru ca stiam ca acasa sunt multe lucruri care m-ar putea indeparta de El, iar acolo acele lucruri nu erau. Felul in care Dumnezeu mi-a vorbit a fost asa de minunat. In prezenta lui Dumnezeu, la munte, departe de zgomot, departe de lume, ascultand in liniste glasul LUI.

Doamne, doresc ca aceasta dorinta sa o am in fiecare zi. Fie ca TU sa imi vorbesti in fiecare zi intr-un mod minunat, dar nu numai mie, ci si fiecarui cititor care va citi acest articol, ba chiar mai mult, fiecarui om care se numeste crestin(urmas al TAU)!

Stoica Timotei

Vocea Lui se aude



Vocea Lui, se aude
Ea îmi dă har deplin şi bucurii
Este vocea care-mi dă siguranţă
Şi o voi asculta zi de zi.

Să-ntâlnesc pe Domnul meu când am nevoie
Pe genunchi, în rugăciune-L voi căuta;
El prin Duhul Său cel Sfânt îmi va răspunde,
Şi oricând vocea Lui voi asculta.

Vocea Lui e un turn mare şi puternic,
M-a desprins de tot ce e pământesc;
El vorbeşte vântului, mării-nvolburate,
Când aud vocea Lui mă liniştesc.

Motive de rugaciune(2) continuare



Starea de sanatate a fratelui Ghita Dicoi
este mai buna. Este internat la Bucuresti la spitalul Floreasca, si are nevoie pentru urmatoarele operatii la bazin de donatii de sange. Cei ce sunteti in Bucuresti si starea de sanatate va permite, va rugam sa donati sange cu specificatia PENTRU DICOI GHEORGHE. Nu conteaza grupa de sange. Marti va fi operat la bazin si este o operatie dificila. Rugati-va sa reuseasca cu bine.

Sursa