vineri, 5 septembrie 2014

La mulți ani, peregrinule!

Ce minunat Dumnezeu avem!!

Spun lucrul acesta datorită faptului că am văzut cum El mi S-a descoperit și m-a atras la El cu funiile dragostei Sale. Mă minunez tot mai mult de providența LUI!

Privind în urmă, pot afirma cu toată convingerea că nu e nimic la întâmplare, ci totul e guvernat de o putere superioară. Îmi aduc aminte cum, acum mai mulți ani, fără să am prea mare tragere de inimă, am mers la o întâlnire de tineret, și... de atunci am tot mers... Am cunoscut tineri creștini, am legat prietenii, dar parcă una dintre ele era mai aparte.

Nu am fost deloc perfect, și nici nu voi fi cât voi trăi pe acest pământ, dar Dumnezeu mi-a dat privilegiul de a cunoaște un tânăr pe care îl pot numi cu adevărat prieten. Nu cred că ne-am certat vreodată, cu toate că de mai multe ori aveam păreri diferite asupra anumitor lucruri... sau persoane?!?


Viața mea a fost îmbogățită din plin prin prietenia de care ai dat dovadă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că EL te-a făcut copilul Lui și că ai fost de nenumărate ori o mare binecuvântare pentru mine. Îți mulțumesc pentru fiecare dată când mă temperai, când îmi dădeai câte un sfat înțelept (cu toate că poate pe moment mă apăram/justificam, și nu recunoșteam că n-am dreptate!). Îți mulțumesc pentru calmul avut în momente dificile și pentru exemplul de care ai dat dovadă de nenumărate ori (folosesc această expresie nu pentru că n-aș fi putut să număr acele ocazii, ci pentru că au fost multe). Mă uimește, adesea, faptul că îți place să trăiești simplu, îți place să muncești, ai vise multe și mărețe, dar încă mai ești cu picioarele pe pământ, ancorat în realitate.

Ce să-ți urez ție în această zi? Doresc ca Dumnezeu să te crească în asemănarea cu Hristos Domnul, să te țină în harul Său și să-ți dea tot ce-ți dorește inima, dacă El îți este desfătare. Bucură-te de Dumnezeul mântuirii tale în fiecare zi pe care El o rânduiește pentru tine pe acest pământ și nu uita niciodată (ceea ce tu-mi spuneai adesea!!): că suntem străini și călători pe acest pământ sau, ca să folosesc cuvântul pe care-l foloseai, că suntem niște peregrini pe acest pământ.