joi, 25 februarie 2010

Blog nou - A. W. Tozer in limba romana



awtozero.wordpress.com


Includeti acest link in blogul tau, sau la cele preferate de tine pentru a citi si studia mai multe despre scrierile si meditatiile biblice ale acestui om al lui Dumnezeu.

A.W.Tozer (1897-1963) a scris treizeci de cărţi şi este considerat unul dintre cei mai influenţi evanghelişti americani ai secolului XX.
In timpul vieţii lui de slujire creştină ca pastor, scriitor şi vorbitor la conferinţe, el a atins şi influenţat vieţile multora.

A avut o viaţă profundă de rugăciune. Se spune despre el că „a petrecut mai mult timp pe genunchi decât la biroul lui".

Timp de aproape 50 de ani Tozer a umblat cu Dumnezeu. Deşi e mort, el continuă să vorbească şi azi prin scrierile lui, cu o forţă uimitoare. El ne cheamă să vedem acea lume reală a spiritualului, care se află dincolo de lumea fizică ce ne atrage aşa de uşor; ne cheamă să-I fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să uităm mulţimea, să ne închinăm lui Dumnezeu şi să devenim tot mai mult asemenea Lui. Aşa cum a spus cineva despre el, „omul acesta te face să doreşti să-L cunoşti pe Dumnezeu".

Preluat de pe Depozitarul lui Dumnezeu

Perla Suferintei


Vreau sa va recomand o librarie foarte valoroasa. Perla Suferintei este o librarie unde gasesti carti de o  mare valoare. Scrise de niste oameni de care Dumnezeu S-a folosit, pentru gloria si onoarea Numelui Sau, aceste carti sunt de un real folos crestinului contemporan. Nu vreau sa spun ca prin aceasta trebuie sa neglijam Biblia. Biblia trebuie sa fie Cartea 'de capatai' a fiecaruia dintre noi. Faptul ca o avem este un har.

In aceasta librarie virtuala gasesti carti pentru sufletul tau. Scrise de oameni care au trait cu secole inaintea noastra, mesajele lor sunt si pentru prezent. Sper sa va placa:)

http://www.perlasuferintei.ro/

Stoica Timotei

Diferenta dintre a fi viu si a fi mort

Diferenta dintre un picior de lemn si un picior bun este ca daca intepi piciorul de lemn, persoana in cauza nu'si da seama. Diferenta dintre o biserica ce este in viata si o biserica vie este ca, daca intepi biserica in viata, aceasta va reactiona. Daca o intepi pe cealalta, e moarta. Copacul viu are frunze verzi, bogate si sanatoase. Ia un cutit, taie adanc scoarta copacului si copacul va sangera. E viu. Copacul batran, mort sta pur si simplu, asa cum sta un turn de veghe pentru ciorile batrane pe post de santinele. Ia-ti cutitul, sapa cat de adanc vrei si nu se va intampla nimic, deoarece copacul este mort.
 A.W. Tozer - "Rutina, Putreziciune sau Trezire"

Rutina, Putreziciune sau Trezire

CUPRINS
1. Cel mai mare vrăjmaş al creştinului
2. Greşeli în gândire
3. Deşteptat din somn
4. Biserica în rutină
5. Ieşind din rutină
6. Ocupându-ne de problemele spirituale
7. Trei legi spirituale
8. Spărgând statu-quoul
9. Vocea lui Dumnezeu care vorbeşte
10. O Carte care nu se schimbă, într-o lume mereu în schimbare
11. Două portrete ale bisericii
12. Un concept biblic al Bisericii
13. O biserică model
14. Vocea credinţei
15. Marele test: modificând adevărul

Scopul meu este să trezesc pe câţiva din somn. Ştiu că este imposibil să-i trezesc pe toţi, dar sper să trezesc câţiva.
Avem la dispoziţie o oră ca să ne pregătim pentru eternitate. Să eşuezi în a te pregăti este un act de nebunie morală. Dacă ţi se dă o zi în care să te pregăteşti, iar tu permiţi ca orice să împiedice pregătirea, aceasta este o nebunie de neiertat pentru oricine. Dacă suntem în rutină spirituală, nimic din această lume nu ar trebui să ne împiedice. Nimic din această lume nu e vrednic să facă aceasta. Dacă credem în veşnicie, dacă credem în Dumnezeu, dacă credem în viaţa veşnică a sufletului, atunci nimic nu este suficient de important ca să ne facă să comitem un asemenea act de nebunie morală.
Pentru mai multe detalii, click aici

Cel mai mare dusman al crestinului

Citeam de curand o carte scrisa de Tozer, cu titlul: "Rutina, Putreziciune sau trezire", unde am descoperit care este cel mai mare vrajmas al meu, al omului care isi zice(care se numeste) crestin.

"Dincolo de Iordan, în ţara Moabului, Moise a început să explice Legea aceasta, zicând:Domnul, Dumnezeul nostru ne-a vorbit la Horeb şi ne-a zis: «Aţi locuit destulă vreme pe muntele acesta.Întoarceţi-vă şi plecaţi; mergeţi înspre regiunea muntoasă a amoriţilor şi înspre toţi locuitorii dimprejurul ei – din Araba, din regiunea muntoasăc şi din zona deluroasăd, din Negheve şi de pe ţărmul mării – înspre ţara canaaniţilor şi înspre Liban, până la Râul cel Mare, râul Eufrat.Priviţi, v-am pus ţara înainte! Intraţi şi luaţi în stăpânire ţara pe care Domnul a promis părinţilor voştri, Avraam, Isaac şi Iacov, că le-o va da lor şi seminţeif lor.»" Deuteronom 1:5-8 (NTR)
"In Vechiul Testament, vrajmasul care ameninta cel mai mult pe poporul Israel a fost dictatura obisnuintei. Israel se obisnuise sa mearga in cercuri si era cat se poate de multumit sa stea la adapostul muntelui pentu un timp."
"Pentru ca astazi, noi sa beneficiem de experienta lui Israel, trebuie sa intelegem ca muntele reprezinta o experienta spirituala sau o stare spirituala."

Rutina este problema crestinului de astazi. Citind aceasta carte(pe care ti'o recomand) vei descoperi ca rutina are anumite stadii progresive, dupa cum urmeaza:
  • Automatismul - faptul de a face lucrurile in mod mecanic
  • Rutina - sclavia fata de automatism
  • Rigiditatea spirituala - inabilitatea de a intrezari vreun lucru in mod clar, o lipsa a dorintei de indreptare.
Domnul sa ne ajute sa ne trezim din rutina in care suntem, sa ne inflacareze sa ne inchinam LUI in duh si in adevar... nu doar cu ocazia anumitor evenimente speciale, ci in fiecare zi.

Stoica Timotei