miercuri, 10 august 2016

Îți mai bate inima?

Un lucru care mă frământă de mai multă vreme este lipsa de importanță pe care adesea o arătăm față de ceea ce cântăm în adunările noastre. Mi s-a întâmplat odată, de exemplu, să observ că la refrenul unei cântări s-a mai adăugat un cuvânt pe care refrenul acelei cântări nu îl avea (personal, și mie îmi venea să-l adaug, dar faptul că accentua un lucru care, din păcate, nu era deloc adevărat în dreptul meu, m-am ferit să-l adaug). După aceea am spus bisericii observația mea. E vorba de cântarea „În această oră”, care la refren cere Domnului: „Să nu ne lași părăsiți nicicând, căci noi trăim cu Tine-n gând”. Care-i cuvântul în plus (pe care probabil și tu l-ai folosi când cânți această cântare)? „Să nu ne lași părăsiți nicicând, căci noi trăim DOAR cu Tine-n gând”. Wow! Cam prea… ideal, nu-i așa? Nu știu cum ești tu, dar mie îmi mai vin și gânduri păcătoase (de mânie, invidie, nemulțumire, poftă etc.) în mintea mea, iar dacă nu mă pocăiesc de toate acestea, n-am niciun drept să cânt că trăiesc DOAR cu Domnul în gând. E ceva logic, dar adesea-l ignorăm.
 
O altă cântare la care mă gândesc este, așa cum unii o denumeau – cântarea celui veșnic nemulțumit: „Nicidecum, nicăieri, niciodată”. Nu, nu e cântarea celui veșnic nemulțumit, ci e cântarea pe care o cântă copiii lui Dumnezeu (unii dintre cei care-și spun că sunt copii ai lui Dumnezeu poate chiar sunt veșnic nemulțumiți?!?). Din această cântare îmi plac mai multe versuri, însă în acest articol vreau să fac referire doar la ultimele două: „Cât mai bate o inimă-n mine, Îl doresc, Îl iubesc, Îl aștept.”
 
Îți mai bate inima?
Pfff, ce întrebare ridicolă! ai putea spune. Normal că încă-mi mai bate inima, că altfel nu ți-aș mai fi citit articolul!
 
Unde vreau să ajung cu toate acestea?
 
Spunem că suntem creștini, ne place să ne numim creștini și ne place să credem că ne îndreptăm înspre Paradis. Dar când e vorba de implicațiile urmării lui Hristos Domnul parcă nici nu vrem să ne gândim, darămite să vorbim sau să căutăm să le împlinim.
 
Îți mai bate inima?
 
·      Îl dorești? Este cunoașterea lui Dumnezeu dorința vieții tale? Îl cauți cu adevărat mai întâi pe Dumnezeu și neprihănirea Lui? Dorești mai mult să împlinești CU BUCURIE voia lui Dumnezeu, decât voia ta și poftele tale?
·      Îl iubești? „Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.” spunea Mântuitorul.
·     Îl aștepți? „Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă, așteptând și grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului?” 2 Petru 3:12, 13.
 
 
Să dea Domnul să ne bată inima… doar pentru EL!!!
 
Stoica TImotei