sâmbătă, 25 iulie 2009

Motive de rugaciune



Am primit un email in care eram indemnat sa ma rog pentru 3 lucruri/motive. Fiindca stiu ca dintre voi, cititorii acestui blog sunt si oameni ai rugaciunii am hotarat sa pun si aici motive de rugaciune pentru care sa ne rugam impreuna... :)

"...facem bine la toti si mai ales fratilor in credinta". Galateni 6:10


Buna sa ti ramana inima pentru ca Dumnezeu a pus in noi roada Duhului din plin.

Iti scriu rugandu te in numele luui Isus sa ma ajuti in rugaciune pentru 3 persoane si anume:

-Silvia, a plecat misionara in INDIA pentru 6 luni si imi doresc ca Dumnezeu sa i daruiasca tot ce are nevoie in slujirea de acolo si sa fie o luptatoare puternica in El

-Flori, e misionara in Filipine pe termen lung si are nevoie de revigorare, de putere si de multe alte lucruri de care numai Dumnezeu stie

-Shenaz, o tanara din Iran sau Irak care impreuna cu sora ei au fost arestate- procesul e pe rol si ele vor fi condamnate la viata sau omorate; pe langa asta trebuie sa primeasca 35 de lovituri- fie ca Dumnezeu sa si arate slava si sa intareasca familia lor si ele sa fie victorioase.

Amin.

Multumesc pentru sustinere.

P.S. Numele persoanei care mi-a trimis acest email nu il fac public inca, decat doar daca voi primi acordul acesteia.

Vieti Transformate: Florin Perijoc



Numele lui era cunoscut in lumea interlopa, in lumea boxerilor si chiar si in lumea luptatorilor de K1. Un tanar care a vrut mereu sa se bata, un tanar care de la 14 ani care a intrat in sala de box si de atunci a fost atras de acest 'sport usor'. A inceput sa se bata, a inceput sa capete experienta, sa se antreneze, si performantele au inceput sa apara. El a ajuns sa fie tot mai cunoscut, sa castige tot mai multi bani, iar 'prietenii' se inmulteau si se adunau asa cum se aduna insectele seara la un bec aprins. Dumnezeu l-a doborat ca sa poate sa il ridice. In urma unor experiente pe care nu stiu cati dintre noi si-ar dori sa le aiba, Dumnezeu a lucrat la viata lui si a inceput sa zideasca in el o inima noua si un dor intelept(un dor de Dumnezeu, de vesnicii).

Nu te-ai astepta ca un om care toata viata a invatat sa se bata sa renunte la aceste lucruri pentru Hristos. In viata lui s-a intaplat acest lucru. O persoana care a avut un rol important a fost mama lui care neincetat se ruga pentru mantuirea lui. Pot sa spun cu toata convingerea cuvintele Scripturii care spun: "Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit!"

Viata lui s-a schimbat. Dumnezeu l-a stramutat din imparatia iadului in Imparatia Sa.

Un lucru vreau sa va mai spun despre el, si anume: Un 'prieten' de-al lui a vrut sa vina in tara(din Austria) si sa il omoare... dar cand a auzit ca s-a intors la Domnul, Dumnezeu i-a interzis sa se atinga de viata fratelui Florin.


Ar fi mai multe de spus, dar ma opresc aici.

Ce as vrea sa nu uitam este faptul ca Usa Harului este inca deschisa si Dumnezeu inca mai lucreaza cu putere si El mai vrea sa schimbe vieti, sa schimbe inimi. Doresc ca Dumnezeu sa ne ajute ca schimbarea sa inceapa din noi, iar mai apoi aceasta schimbare sa ia amploare si Dumnezeu sa revigoreze, sa produca trezire spirituala in tara noastra.

Dumnezeu sa ne ajute!

Stoica Timotei

Emil Sigmeth proclamandu-L pe Hristos...

In satul Plosca, comuna Bistret, judetul Dolj, in data de 23.07.2009, biserica crestina baptista a avut marea bucurie de a avea ca invitat pe fratele Emil Siegmeth care si-a depus marturia in fata ascultatorilor. M-am bucurat sa vad cum Domnul lucra in vietile oamenilor. M-am bucurat sa vad cum Domnul a lucrat si in viata dansului. Am cautat pe internet detalii despre botezul dansului si iata ce am gasit:
Trei (3) august 2008, o zi pe care Emil Sigmeth nu o va uita, probabil, niciodată, botezul în apa râului Mureş, în faţa a peste o mie de credincioşi ai bisericii „Metanoia” din Arad şi a multor alţi privitori curioşi. Proaspătul eliberat după doi ani de detenţie preventivă, şi-a predat viaţa în mâna Domnului, alături de încă alţi 20 de candidaţi la botez.

Peste o mie de suflete ale bisericii baptiste „Metanoia” s-au adunat cu credincioşie pe malul râului Mureş pentru a da laudă Domnului într-un cadru natural aproape biblic. Oamenii s-au aşezat pe iarbă ascultând şi cântând împreună cu orchestra tinerilor care au înălţat, prin cântecul lor, laudă şi credinţă Celui de Sus. În această atmosferă plină de har şi bucurie spirituală - au luat cuvântul pastorul asistent Mândruţău, după care pastorul Cristian Barbosu a predicat întregii mulţimi adunate. A fost un cuvânt de învăţătură, legat de datoria omului de a face ceva în şi cu viaţa lui, în clipa în care Dumnezeu îi oferă această şansă şi îi cere imperios acest lucru. Într-adevăr, acest om a dovedit că este plin de duh, pentru că vorbirea sa a prins în sufletul celor prezenţi, asta s-a văzut din atenţia cu care a fost urmărit.

O pledoarie sinceră, răscolitoare a începerii relaţiei omului cu Dumnezeu. „Vine un moment în viaţa fiecăruia în care acesta se opreşte din drum. Un drum plin de păcate şi nesăbuinţe, un drum al pierzaniei. Dumnezu este bunătate şi înţelepciune şi oferă tuturor şansa schimbării, şansa mântuirii, a devenirii unui om nou, născut în Cristos”. Au fost multe cuvinte mişcătoare care au semănat seminţe bune în sufletele celor prezenţi, cu atât mai mult în ale celor aşezaţi pe bănci speciale, oamenii în alb, candidaţii la botez, primul şi necesarul pas al mântuirii de păcate, al începerii unei vieţi noi, în Domnul. „Suntem fericiţi că biserica „Metanoia” se află în faţa celui de-al doilea botez în acest an, primul având loc în primăvară – a subliniat pastorul asistent. În această frumoasă zi de vară, 21 de suflete se vor preda Domnului, prin botez!”
Unul dintre candidaţii îmbrăcaţi în întregime în alb a fost Emil Sigmeth, cunoscutul om de afaceri, eliberat de puţin timp, după aproape doi ani de detenţie preventivă.Bărbat înalt, elegant, cu un aer meditativ – Emil Sigmeth a pierdut cu totul acea privire cunoscută a oricărui om de afaceri puternic. Părea concentrat pe ceea ce, peste puţine clipe îi va schimba pentru totdeauna destinul şi viaţa, botezul - întru iertarea păcatelor şi şansa mântuirii. Alături de încă alţi 20 de candidaţi, Sigmeth a intrat smerit în şirul persoanelor albe, aşteptându-şi rândul la botez. Credincioşii i-au însoţit pe candidaţi până malul râului, sub podul de la Micălaca, iar pastorii au intrat în apă. Au fost botezaţi, prin mărturisirea de credinţă Georgiana, Dorian, Andreea, Linda, Cheril, Carol (o familie întreagă), Liliana, Cipri, Lili, Eena, Alexandra...


Emil Sigmeth a fost cel de-al 10-lea candidat. A intrat condus în apă, după care s-a aşezat cu mâinile împreunate, între cei doi pastori. Mărturisirea sa de credinţă a fost scurtă dar impresionantă: „cred în Dumnezeu şi în Isus, Fiul Lui, cu toată puterea mea, cu toată inima, cu tot sufletul şi tot cugetul!” A fost scufundat în apă, conform ritualului, după care a fost învăluit în cearceaful alb al purificării.
Emil Sigmeth a fost condamnat recent, în libertate fiind, la 6 ani închisoare. A depus recurs. Sigmeth este hotărât să pună capăt fostei sale vieţi de om de afaceri şi să înceapă alta nouă, dedicată familiei şi lui Dumnezeu.

Pentru a vedea sursa, click AICI.

Un om care a avut tot ce si-ar fi putut dori un om(avere multa, faima, renume, prieteni, familie), totusi avea un mare gol. Iar acel gol era Dumnezeu. Atunci cand Dumnezeu i s-a descoperit el a invatat o lectie, si anume ca trebuie sa renunte la unele lucruri pentru a Il putea urma pe Hristos(mandrie, orgoliu si multe alte lururi de acest gen). Dintr-un om cu o casa mare careia i-ai putea spune palat, in foarte putin timp a ajuns intr-o mica celula a unui penitenciar de maxima securitate. Sus nu L-a putut gasi pe Dumnezeu, dar acolo jos L-a gasit pe Dumnezeu si a hotarat sa isi predea viata in mana LUI.
S-a pocait in fata lui Dumnezeu si Dumnezeu l-a iertat. Acum este un om liber care Il slujeste pe Dumnezeu.

Dumnezeu vrea ca si pe tine sa te faca un om liber. Esti tu dispus sa renunti la tot ce te desparte de El si sa Il urmezi cu devotament?

Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini devotati 100% LUI!!!

Stoica Timotei

Urme pe nisip...


Un om a visat ca mergea pe malul marii alaturi de Dumnezeu.
Pe cer au inceput sa se arate, una cate una, scene din viata lui.
In multe din ele a observat doua urme de pasi pe nisip:urmele pasilor lui si urmele pasilor lui Dumnezeu.
A remarcat insa ca ,de multe ori de-a lungul vietii lui , era doar un singur rand de urme.
Si tocmai in momentele cele mai triste si mai grele!
Pus pe ganduri ,L-a intrebat pe Dumnezeu:

“-Doamne, mi-ai promis ca daca Te urmez , vei merge alaturi de mine toata viata mea.
Dar cand am fost in cele mai mari necazuri , a ramas doar un singur rand de urme.
Nu inteleg de ce m-ai lasat singur tocmai cand aveam mai mare nevoie de tine!”


Domnul i-a raspuns:

” -Scumpul meu copil, Eu te iubesc si nu te voi parasi niciodata.
In momentele de incercare si suferinta,ai vazut doar un singur rand de urme,pentru ca EU te-am luat in brate…”