miercuri, 10 iunie 2009

8. Umorul

Deoarece omul este creat dupa chipul lui Dumnezeu, simtul umorului este un dar de la Dumnezeu si isi gaseste corespondent in natura divina. Insa este un dar care trebuie atat controlat, cat si cultivat. E limpede faptul ca umorul relaxeaza tensiunea si usureaza situatiile dificile mai mult ca orice altceva. El poate fi un lucru de nespusa valoare, atat pentru loder ca persoana, cat si pentru munca lui. Umorul imprastie tensiunea si restaureaza normalul.

Helmut Thielicke a scris:
Nu sunt oare ridurile provocate re ras in jurul ochilor tot atat de mult semne ale credintei ca si cele provocate de grija si seriozitate? Numai seriozitatea este botezata? Este oare rasul pagan? Am permis prea multor lucruri sa iasa din biserica si am aruncat multe margaritare la porci!
A. E. Norrish, un misionar al Indiei a spus:
Eu n-am intalnit inca spirit de conducere fara simtul umorului, aceasta capacitate de a face abstractie de tine insuti si de imprejurari, pentru a vedea lucrurile din perspectiva corecta si a rade. Este o buna supapa de siguranta. Niciodata nu vei conduce pe altii departe, fara bucuria Domnului si fara simtul umorului.
Un test care verifica oportunitatea umorului nostru este intrebarea daca umorul ne controleaza pe noi sau noi il controlam pe el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)