miercuri, 10 iunie 2009

3. Intelepciunea

"Intelepciunea este facultatea de a face uz de cunostinte, o combinatie intre discernamant, judecata, perspicacitate si putere... In Scriptura, judecata dreapta este legata de adevarul moral si spiritual" (Webster).

Intelepciunea da echilibrul necesar unui lider pentru a-l feri de excentricitate si extravaganta. Cunostinta este castigata prin studiu, dar cand Duhul umple un om, El ii da intelepciunea sa foloseasca si sa aplice corect cunostintele acumulate. "Plinatatea intelepciunii" a fost una dintre calitatile cerute oricarei persoane din Biserica Primara(Fapte 6:3).

Locul intelepciunii in conducere a fost indicat de afirmatia lui D. E. Hoste, astfel:
Cand un om, in virtutea pozitiei oficiale, cere ascultare din partea celorlalti fara a tine seama de ratiunea si constiinta acestora din urma, el dovedeste un spirit de tiranie. Adevarata conducere spirituala este realizata atunci cand, prin exersarea tactului si a intelegerii, prin rugaciune, putere spirituala si intelepciune, o persoana este capabila sa influenteze o alta, mai putin luminata, astfel incat aceasta din urma, prin intermediul propriei ratiuni si constiinte, este condusa spre abandonarea unei directii si adoptarea alteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)