miercuri, 10 iunie 2009

10. Rabdarea

Inzestrarea cu indelunga rabdare este esentiala in conducere. Hristostom a numit rabdarea regina virtutilor. Utilizarea populara a cuvantului este prea pasiva pentru a transmite in mod adecvat intelesul sau din original.

Pornind de la 2 Petru 1:6, William Barclay a afirmat:
Rabdarea nu inseamna niciodata a sta cu bratele incrucisate si a suporta lucrurile. Ea este perseverenta biruitoare, rezistenta barbateasca in incercare. Este fermitate crestina, acceptare brava si curajoasa a oricarui lucru pe care il aduce viata si puterea de a transforma ceea ce este rau intr-un pas inainte pe cale. Este capacitatea curajoasa si triumfatoare de a suporta lucrurile. Ea il face pe om sa treaca de pragul limita fara a se frange si il ajuta intotdeauna sa salute cu bucurie neprevazutul.
Liderul isi poate manifesta rabdarea evitand sa mearga prea departe inaintea celor condusi de el si astfel sa-i descurajeze. El trebuie sa fie aproape de ei pentru a nu ii pierde din vedere si a-si face auzit glasul.
Liderul trebuie sa aiba exersata indelunga rabdare pentru implementarea si aplicarea planurilor pe care el le considera optime.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)