miercuri, 10 iunie 2009

4. Decizia

Decizia rapida si clara in decursul evenimentelor este o nota buna pentru un adevarat lider. Omul care pozeda viziune trebuie sa faca ceva cu ea, altfel ramane un vizionar, nu un lider.
Odata ce liderul spiritual este sigur de voia lui Dumnezeu, el va trece imediat la actiune, indiferent de consecinte.

Este semnificativ faptul ca prima intrebare a apostolului Pavel, dupa convertirea sa, a fost o intrebare-cheie, reflectand caracterul sau: "Ce sa fac, Doamne?" (Fapte 22:10). In momentul in care a fost convins de divinitatea lui Hristos, el a decis sa I se supuna, printr-o ascultare fara obiectii. Recunoasterea luminii a insemnat urmarea ei. Intelegerea datoriei a insemnat implinirea ei.

Adevaratul lider va rezista tentatiei de a amana luarea deciziei si nu va sovai dupa ce a luat-o. Amanarea si sovaiala sunt fatale in conducere. O hotarare gresita, dar sincera, este mai buna decat niciuna. Amanarea deciziei este, de fapt, o decizie, dar una gresita, cel mai adesea. Este decizia ca acel status-quo este acceptabil. De cele mai multe ori, problema de baza nu consta atat de mult in a sti ce sa faci, cat in a fi pregatit sa traiesti consecintele deciziei luate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)