sâmbătă, 20 februarie 2010

Credincios in lucrurile mici...

Marius Zarnescu, a scris cu ceva timp in urma un raspuns la problema ~Să trec sau să nu trec…pe Roşu. ~. Am fost incurajat de acest articol in a fi credincios mai intai in lucrurile acelea foarte mici, foarte marunte, pe care de multe ori nici macar nu bag de seama daca le-am incalcat sau nu.

Prin credinciosia in lucrurile mici, fara sa vrei si fara sa stii, poti sa fii un exemplu pozitiv pentru cei ce te vad.

Vreau sa spun un lucru care mi s'a intamplat de curand, nu pentru a iesi eu in evidenta, ci pentru a accentua faptul ca trebuie sa fim credinciosi si in lucrurile mici/marunte.

Trebuie sa recunosc, cu tristete, ca de multe ori mi se intampla ca dupa ce folosesc un produs(fiind pe strada), daca nu vad un cos de gunoi, sa scap cumva de ambalaj. De cand am citit acest articol am hotarat sa incep sa fiu credincios si in acest lucru/domeniu.

Eram pe drum catre Biserica din Buftea impreuna cu un coleg din anul III si, pentru ca in acea zi am fost si putin racit, am fost nevoit sa folosesc un servetel pentru a imi sufla nasul. La primul cos de gunoi pe care l-am vazut, am aruncat acel servetel, si imediat dupa aceea o femeie care venea din fata a spus ca este bucuroasa sa vada tineri care respecta pe altii, respectand natura. M-am bucurat foarte mult auzind acele cuvinte din partea dansei. Nu am facut cine stie ce lucru mare, grozav, dar am simtit o bucurie launtrica puternica, care m-a incurajat sa perseverez in a fi credincios in cele mai mici lucruri din viata mea.

Dragul meu cititor, te indemn sa incepi si tu sa fii credincios in cele mai mici lucruri din viata ta, lucruri care poate ti se par chiar banale. Te rog nu uita ca, fiind credincios si in cele mai neinsemnate lucruri, poti fi un exemplu pentru oamenii care, desi nu iti dai seama, te vad si observa atitudinea ta. Este un mare lucru sa poti fi credincios si in lucrurile mici.

Fie ca Dumnezeu sa ne dea fiecruia puterea sa luam acest lucru si sa il facem ca un principiu al vietii noastre, si anume: SA FIM CREDINCIOSI SI IN LUCRURILE MICI, NEINSEMNATE, CHIAR BANALE.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Stoica Timotei

Un comentariu:

  1. revenim la pretul de platit pentru a fi nonconformist. :)) da, stiu cum e, eu sunt din categoria care bate pruncii pe umar cand arunca gunoaiele pe jos, si le spune, nu te supara, e a ta?? cred ca ti-a cazut. apoi le arat discter cosul de gunoi...:)) ce sa mai vorbim de semafor:)) e frustrant sa mergi cu mine pe strada:)) credinciosie in lucrurile mici? dupa ce am stat singura aproape doi ani, chiar nu exista om in lume care sa ma determine sa fac sau nu un lucru. credinciosie? hm... mai am nevoie!:P lucruri mici? exista asa ceva? ... si eu care credeam ca din tantar se face armasar!!!

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)