vineri, 12 februarie 2010

Ce este dragostea?

Am citit de curand o carte intitulata: "O dragoste mai presus de ratiune", scrisa de John Ortberg. Imi place foarte mult cum defineste dragostea. In cuvinte putine voi prelua cateva ganduri din aceasta carte pentru a vi le transmite si voua.

Dragostea inseamna sa fii pentru persoana pe care o iubesti

"Daca iubesc pe cineva, inseamna ca am anumite sperante si dorinte pentru acea persoana. Eu ma aflu in coltul in care se afla si ea. Vreau sa infloreasca si sa prospere. Vreau sa-si atinga intregul potential. Vreau sa se umple de virtute si frumusete morala... Dragostea adevarata este gata sa avertizeze, sa mustre, sa confrunte sau sa sfatuiasca atunci cand este necesar."

Dragostea isi gaseste desfatarea si bucuria in cel iubit

"Dragostea sustine cu tarie ca cel care este iubit trebuie sa fie iubit. Dragostea il sarbatoreste pe cel iubit. De aceea, dragostea a fost si va fi intotdeauna exprimata in modul cel mai profund prin cantecele de dragoste... Dumnezeu isi gaseste desfatarea in tine. Fireste insa ca nu-L incanta tot ceea ce faci... Dumnezeu vede foarte clar cine suntem. El nu poate fi inselat cu privire la uratenia si rautatea noastra. Insa atunci cand Se uita la noi, EL vede mai mult decat atat. El vede, de asemenea, cine intentionam sa fim si cine vom fi intr-o buna zi."

Dragostea daruieste si il slujeste pe cel slujit

"Mai mult decat orice, dragostea daruieste. Daruirea este pentru dragoste ca hrana pentru cel infometat. Daruirea este modul in care dragostea se exprima. "Atat de mult a iubit Dumnezeu luimea, incat..." Asa incepe cea mai cunoscuta afirmatie din Scriptura. Daruirea este dragoste cu caracter. Fara faptele slujirii, dragostea nu are coloana vertebrala, nu are pe ce se sprijini."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)