miercuri, 4 noiembrie 2009

Inocență pierdută foarte repede într-o lume decăzută

04 Noiembrie

-„Atunci li s-au deschis ochii la amîndoi; au cunoscut ca erau goi, au cusut laolalta frunze de smochin si si-au facut sorturi din ele.” Geneza 3:7-Unul dintre efectele intrarii pacatului în lume este rusinea. Înainte ca Adam si Eva sa pacatuiasca, traiau în curatenie si nevinovatie, fara a exista cea mai mica urma de rusine în viata lor. Însa, atunci cînd au pacatuit, si-au pierdut inocenta.

S-au simtit rusinati atunci cînd au devenit constienti de starea lor.

Cu totii ne nastem cu acest simt al inocentei. Din pacate, copiii îsi pierd inocenta mult prea repede astazi. De aceea, ei cresc foarte repede si sînt bombardati din toate partile cu lucruri nepotrivite pentru vîrsta lor.

Si chiar daca ne luptam din greu sa îi ferim pe copiii nostri de toate aceste influente, nu putem face prea multe lucruri. Pierderea inocentei la o vîrsta tot mai frageda este un lucru inevitabil în lumea cazuta în care cu totii traim.

Sînt însa multe lucruri pe care le poti face pentru a-ti ajuta copilul sa ramîna lînga Dumnezeu. Unul din aceste lucruri este hotarîrea de a-i prezenta în mod concret rezultatele pacatului. Învata-i pe copiii tai ca pacatul atrage dupa sine, rusine. Explica-le ca plata pacatului este un pret mai mare decît ar vrea ei sa plateasca, ca sînt purtati spre situatii în care nu le-ar placea sa se afle si ca sînt tinuti acolo pentru un timp mai îndelungat decît se asteapta ei.

Pacatul atrage vina, rusinea si durerea. Pacatul promite placeri, dar aduce durere. Promite viata, dar ofera moarte.

Se poate ca atunci cînd lupti pentru pastrarea inocentei sa simti ca te lupti cu morile de vînt. Astazi te îndemn sa nu te simti descurajat, pentru ca lucrul acesta nu este adevarat. Lupta cu tot ceea ce ai pentru copiii tai, si mai important, învata-i consecintele pacatului.ÎNVATA-TI COPIII CA PACATUL ATRAGE DUPA SINE VINA, RUSINE SI DURERE … SI CA PLATA PE CARE O CERE PACATUL ESTE MULT MAI MARE DECÎT SÎNT EI DISPUSI SA PLATEASCA..


Pentru a vedea mai multe meditații, pentru a putea să primești astfel de meditații săptămânal, dai click aici și te abonezi la meditații.


Stoica Timotei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)