miercuri, 4 noiembrie 2009

"Faceti ce va spune Sfanta Fecioara Maria"

Citind Sfaturi pentru Predicatori, raman pur si simplu impresionat sa vad ce carte plina de intelepciune este aceasta. Privind la predicarea in public, am citit si o intamplare din viata lui Gideon Ouseley.

El a vrut sa tina o predica pe scarile de piatra ale halei din Enniscorthy, dar a intampinat o gloata agitata de irlandezi. Dupa o rugaciune pe care a facut-o in gand, a inceput sa cante tare. In timp ce canta, oamenii au inceput deja sa fie destul de zgomotosi. Dupa o alta rugaciune scurta pe care a facut-o in gand, cand se pregatea sa vorbeasca, deja unii oameni au inceput sa arunce in el cu rosii, ridichi, cartofi etc...

Bulversat cum era, a intrebat pe cei prezenti daca vor cu adevarat sa il asculte, iar ei au raspuns negativ. Dupa alte cateva incercari de a vorbi multimii el le-a spus ca vrea sa le spuna ceva foarte important pentru ei si i-a asigurat ca o sa le placa ceea ce avea el de spus. I-a asigurat ca o sa le vorbeasca despre "Fecioara cea Binecuvantata". Cand au auzit ei despre ce vroia el s vorbeasca, au facut liniste si l-au lasat sa spuna ceea ce avea de spus. A inceput sa le istoriseasca minunea facuta de Domnul Isus Hristos la nunta din Cana. El le-a spus cuvintele mamei Domnului Isus rostite acolo:"Sa faceti orice va va zice!"
 Trebuiau, astfel, sa faca ceea ce Domnul Isus spune. Domnul Isus le-a spus ce aveau sa faca pentru ca El sa poata infaptui minunea, iar ei au facut.


Dupa ce a spus ceea ce trebuie oamenii sa faca(sa asculte de Cuvintele Domnului Isus), el a incheiat astfel: "Daca un om nu este nascut din apa si din Duh, nu poate intra in Imparatia lui Dumnezeu" si "Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa ma urmeze"


TU DE CINE DORESTI SA ASCULTI?


Stoica Timotei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)