duminică, 15 noiembrie 2009

Ce inseamna a primi pe Isus?

Ioan 1:11-13 : "A venit la ai Sai si ai Sai nu L-au primit. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu; nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu."

           A primi nu este un act pasiv. Atunci cand eu primesc actiunea, este ceva pasiv, dar atunci cand u sunt cel ce o indeplineste este ceva activ. In aceste zile, am ajuns la religia pasivitatii. Fata de Dumnezeu, toata lumea este pasiva. Asa ca Il "primim" pe Hristos; transformam acest lucru intr-unul pasiv! Dar Biblia nu cunoaste absolut nimic despre primirea pasiva deoarece cuvantul primire nu este unul pasiv, ci activ. Noi transformam cuvantul primire in "acceptare". Toata lumea intreaba: "Vrei sa-L accepti pe Isus? Vrei sa-L accepti?" Acest lucru Il transforma pe Isus Hristos intr-un agent de vanzari care sta cu blandete asteptand sa stie daca Il vom patrona sau nu. Desi avem cu disperare nevoie de ceea ce El ne ofera, noi stam pe ganduri cu o atitudine de suveranitate gandindu-ne daca sa Il primim sau nu.
          Haideti sa intelegem acest lucru corect. Isus Hristos nu ne ofera mantuirea ca pe o decoratie, un buchet sau vreo alta adaugire la vesmantul nostru. El spune clar: "Arunca-ti vechile zdrente, dezbraca-te pana la piele! Lasa-Ma sa te imbrac in hainele frumoase si curate ale neprihanirii Mele - numai ale Mele. Atunci, daca inseamna sa pierzi bani, pierde-i! Daca inseamna sa-ti pierzi slujba, pierde-o! Daca inseamna persecutie, accept-o! Daca aduce cu sine vanturile puternice ale impotrivirii, apleaca-ti capul in vant si accepta - de dragul Meu!"
Ganduri preluate din cartea: Credinta dincolo de ratiune, scrisa de A. W. Tozer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)