miercuri, 16 martie 2011

Fabrica de fericire

"Fabrica de fericire" ... Pentru cine?

Am citit in urma cu ceva timp aceasta carte care pur si simplu a fost scrisa doar de dragul de a fi scrisa. Stilul 'batjocoritor'(sau provocator?) adoptat de catre fratele Daniel Cocar  se vede inca de la inceputul acestei carti, unde afirma urmatoarele: "Am gasit pe internet ilustratiile de mai jos. Ele au o incarcatura morala si spirituala pe care doar oamenii destepti o pot observa"(sublinierea imi apartine). Aceasta afirmatie este chiar in inceputul cartii. Am bolborosit eu cate ceva, dar am continuat cu citirea cartii. La un moment dat, fratele nostru scump si drag rosteste o afirmatie cu totul neblibica(daca cineva gaseste atestarea biblica la aceasta afirmatie are o ciocolata din partea mea... deci... succes). El afirma la un moment dat ca marea invatatura a Domnului Isus a fost despre iad. GRESIT!!! Multe din pildele Domnului Isus Hristos descriau Imparatia lui Dumnezeu(vezi Matei 13), nicidecum iadul. Intr-adevar, Domnul Isus a vorbit si despre iad, dar nu la fel de mult precum a vorbit despre imparatia cerurilor.

Nu vreau sa fiu critic, ci vreau sa prezint o realitate tulburatoare prezenta in slujirea multor slujitori ai lui Dumnezeu. Probabil si eu ma numar adesea printre acestia... De ce de multe ori fortam Scriptura pentru a spune ceea ce vrem noi sa spunem? De ce scoatem din context anumite versete pentru a sustine anumite pozitii ale noastre, chiar daca contextul acelor versete nu ne 'tine partea'?

Apocalipsa 22:18, 19  "Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta.”

Doresc ca Dumnezeu sa ne dea intelepciune si discernamant in 'manuirea' corecta a Cuvantului Sau.

Un comentariu:

  1. daca am cauta in biblie, ne-ar fi insuficient sa ne imaginam cum e iadul, desi afirmatia ar trebui judecata in context. oricum nu-mi plac cartile exclusiviste si nici cele `doar pentru oameni destepti`, mai ales cand se presupune ca sunt cre(s)tine. biblia spune sa croim drumuri drepte cu picioarele noastre, nu sa ne facem o gasca de exclusivisti religiosi, carturaritzi cu totu, care sa se piarda in propriile afirmatii

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)