miercuri, 16 martie 2011

E pacat? Nu am stiut!

Crestinii din ziua de azi sunt smecheri si lumesti. Iata o afirmatie dura, care nu este explicata(dar va fi explicata... intr-o oarecare masura).

Desi pare ca atac in crestinismul contemporan, nu este adevarat. Atac in crestinismul meu, pe care eu il practic adesea(daca cumva din greseala sau din coincidenta de regasesti in cele ce urmeaza, atunci inseamna ca nu sunt singurul!). De ce de multe ori incerc sa diminuez lista cu lucruri pacatoase? Sau, cu alte cuvinte, de ce de multe ori prefer sa adaug lucruri din lista de pacate la lista cu lucruri 'acceptabile'/ingaduite?

Intrebari de genul: "E pacat sa...?" sunt cu scopul de a justifica anumite pacate existente in viata noastra de care nu vrem sa ne debarasam. Iata cateva exemple:
  • E pacat sa mergi la discoteca?
  • E pacat sa fumezi?
  • E pacat sa injuri?
  • E pacat sa saruti o persoana de sex opus(inainte de casatorie/daca nu ai o relatie stabila cu acea persoana, etc.)?
Acestea sunt doar cateva din intrebarile menite sa justifice anumite pacate existente in viata noastra care ne plac.Daca incerci sa contrazici afirmatia pe care am rostit-o, deja automat esti inclus in aceasta categorie. Nu te judec, pentru ca si eu ma regasesc adesea in aceasta situatie.

Dar vreau sa ma schimb. Si acest lucru il doresc si pentru tine.
Doamne, ajuta!

2 comentarii:

  1. Da, din nefericire aceasta este starea...insa fericire este ca ne putem indrepta si corecta, dupa voia Lui, daca acceptam mustrarea Lui si Il lasam pe Domnul sa lucreze convingere si indreptare in vietile noastre. Doar El poate sa ne convinga si sa ne schimbe parerea cu privire la lucrurile care reprezinta sau nu pacat.

    RăspundețiȘtergere
  2. pacate... nobile... da, fiecare avem lista noastra de pacate acceptabile. de pacatzele `ok` cu tenta de inofensiv, insa avem si lucrurile noastre inacceptabile - diferenta dintre cele doua, este ca prima categorie te lasa rece, sau iti starneste compasiune, in timp ce a doua te-a ranit sau iti starneste dispret. expresia in sine `e pacat sa` e dorinta explicita de a gasi scurtaturi pentru a le aplica intr-o sfintenie proprie, ceea ce e departe de a fi scopul lui Dumnezeu. nu cred ca un cuplu care considera ca e pacat sa se sarute inainte de casatorie pentruca asa le-a spus pastoru o sa fie atat de convinsi de-o predica buna si-o cana de ceai incat sa n-o faca. o noua relatie cu Christos determina o noua relatie cu pacatul, determina dorinta dupa sfintire, determina o crestere in acea dorinta, determina o dorinta de a renunta la pacatele tale favorite - considerandu-le literalmente gunoaie. pacat e tot ce te desparte de Dumnezeu, tot ce nu te lasa sa cresti, tot ce sta in calea unei tot mai adanci si profunde cunoasteri a Lui. :)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)