miercuri, 16 martie 2011

Crestinul nepasator... nemantuit???

Iata un subiect care este destul de delicat si parca de multe ori neglijat de noi. Astfel de lucruri ne provoaca tulburari serioase, astfel incat multi dintre noi am hotarat sa le ignoram. Probabil unora dintre voi, cititorilor, v-ati obisnuit asa de mult cu astfel de subiecte incat nu va mai afecteaza deloc. Daca ne impietrim tot mai mult fata de Cuvantul lui Dumnezeu, ne este tot mai greu sa fim sensibili la soapta Duhului Sau cel Sfant.

Cum te simti cand stii ca majoritatea vecinilor tai, colegilor tai, prietenilor tai sunt nemantuiti(nu Il cunosc intr-un mod personal pe Dumnezeu)?
Sau poate ar trebui sa intreb: Simti ceva?

De ce suntem nepasatori fata de mantuirea celor din jurul nostru? Oare din cauza faptului ca nu am fost mantuiti?

Imi aduc aminte de indracitul din tinutul Gadarei, care dupa ce a fost eliberat de catre Domnul Isus a vrut sa Il urmeze. Pentru ca Domnul Isus a refuzat ca el sa Il urmeze, Scriptura ne spune un lucru interesant despre acest om, si anume ca a mers si a vorbit tuturor despre minunea savarsita in viata lui, astfel incat tot tinutul acela stia ceea ce i se intamplase. De ce? Pentru ca datorita bucuriei pe care a avut-o in urma eliberarii trebuia sa se exteriorizeze si sa impartaseasca cu totii eliberarea care i-a fost facuta.

Noi am fost eliberati de sub robia pacatului (cei mantuiti, desigur). Eliberarea de sub robia pacatului a adus bucurie in viata noastra. Aceasta bucurie trebuie exteriorizata, nu trebuie nicidecum tinuta intr-un loc tainic doar pentru tine. Nu fi o persoana zgarcita. Impartaseste celor de langa tine minunea pe care a facut-o Dumnezeu in viata ta.

Istoria crestinismului este plina de oameni care au simtit enorm de mult pentru cei nemantuiti, incat erau consumati atat fizic, cat si psihic din cauza aceasta. Dar aceasta era lucrarea lor. Iar Dumnezeu a facut lucruri mari prin astfel de oameni. De ce sa nu faca lucruri mari si prin tine, dragul meu cititor?

Te intreb: Ai fost oare mantuit cu adevarat? Esti mantuit cu adevarat?

Un comentariu:

  1. minunea din viata mea este insasi viata mea. minuni? de minuni vorbesti aici? de ce face Dumnezeu? de unde sa incep? de la nastere? de la scoala? de la liceu? de la primele gafe? de astazi? de maine? ... hm... Christos in voi nadejdea slavei!:)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)