duminică, 28 noiembrie 2010

S-a aprins focul trezirii spirituale in Romania

      sa aprins

În anul 1974 s-a aprins un foc al trezirii spirituale la Oradea prin Liviu Olah.Am avut privilegiul     și binecuvântarea lui Dumnezeu ca, după plecarea lui Liviu Olah, să intru și eu în acea trezire, ca păstor al Bisericii Baptiste din Oradea. Trezirea aceasta, din păcate, s-a stins cândva în anii dinainte de revoluție. Trezirea de la Oradea, deși nu s-a extins la alte Biserici din țară, a avut        însă un impact benefic pentru mulți credincioși din toate părțile țării.           Când are loc o trezire spirituală, Dumnezeu toarnă belșug de putere peste adunare, oamenii își schimbă viața și Duhul lui Dumnezeu îi umple pe cei treziți cu pasiune pentru rugăciune, pentru răspândirea Evangheliei, pentru o viață sfântă.

          Ca unul care am trăit în inima unei asemenea treziri, am dorit mult în ultimii douăzeci de ani să mai văd că Dumnezeu binecuvintează România cu o nouă trezire și m-am rugat cu o pasiune ca o agonie pentru a mai avea harul să mai predic și să mai dau învățătură într-o asemenea trezire.
          Tot ca unul care am fost parte dintr-o asemena trezire, pot spune că recunosc când apare o trezire spirituală veritabilă. Mi-a tresăltat inima de bucurie când am înțeles că mișcarea ”Străjerii” este o asemenea trezire veritabilă. Ca toate trezirile spirituale, și aceasta este controversată, contestată și blămată. În orice trezire spirituală există și naivități și excese, iar dușmanii trezirii le văd numai pe acestea și le trâmbițează ca să-i convingă pe credincioși că este o mișcare ”primejdioasă”. Cine are însă cât de cât un discernământ spiritual se uită nu la unele aspecte exterioare stângace, ci se uită la esență, la ceea ce constituie miezul sau conținutul unei treziri spirituale și la roade, la viețile schimbate pe care le produce.
          Mișcarea ”Străjerii” are elemente noi, care nu erau prezente în trezirea inițiată de Duhul Sfânt prin Liviu Olah. Acum, darurile Duhului Sfânt sunt toate prezente și se manifestă cu libertate și cu putere. Este clar că Dumnezeu ne învață lucruri pe care noi baptiștii am refuzat să le vedem până acum în Cuvântul Lui și ne duce mai departe decât în trezirea anterioară.
          Vreau să vă spun tuturor că Dumnezeu mi-a vorbit și, urmând călăuzirea Lui, m-am asociat cu mișcarea de trezire spirituală ”Stăjerii”, care a atins deja viețile a cel puțin cincizeci de mii de oameni.
          În zilele următoare, cu ajutorul Duhului Sfânt, vă voi explica elementele esențiale ale acestei treziri și, împreună cu conducătorii acestei mișcări, vom căuta să definim teologia acestei treziri spirituale.
          Între 7-12 decembrie va avea loc la Băile Felix, lângă Oradea, o conferință națională a ”Străjerilor”, la care, cu voia lui Dumnezeu, vom participa și noi. Vă invităm să veniți cu noi!

Un comentariu:

  1. nu e `legal` sa promovezi oameni ca acestia, nu e `legal` sa promovezi trezire intr-o lume care doarme, nu e `legal` sa trezesti fratii in biserica, nu e `legal` sa ii scoti in zona de confornt, nu e `legal` ca predica ta sa nu fie pe 3 puncte, nu e `legal` sa il cauti pe Dumnezeu mai mult decat ti se permite. daca vei face asta, vei fi tinta atacurilor de tot felul... esti gata sa platesti pretul? :)

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)