sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Fiecare da ce are

In 1917 a avut loc o lupta care a durat mai mult timp intre trupele austriece si italiene la raul Isonzo. Era o lupta de pozitie. Timp de cateva luni, trupele militare s-au luptat din transee care erau la o distanta de numai cativa yarzi. La Craciun, un grup de soldati austrieci, au vrut sa-si bata joc de dusman si au umplut cu murdarii o cizma de soldat, au ambalat-o dragut, ca pe un cadou, apoi un barbat voinic a aruncat-o direct in transeele italienilor. Niste crestini dintre italieni s-au gandit sa dea un raspuns. Dupa ce au spalat foarte bine cizma, au umplut-o cu portocale si bomboane, au ambalat-o si au aruncat-o inapoi in transeele austriecilor. Cand soldatii au despachetat-i, au gasit si un bilet: "Fiecare da ce are!"

2 comentarii:

  1. Interesant! Si real, in acelasi timp! Eu incerc sa dau lucruri bune din vistieria buna a inimii mele... Fie ca toti sa facem la fel!

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspunsul pe care trebuie sa-l dea orice CRESTIN !
    Si nu neaparat cu portocale sau bomboane si poate sa dea un sfat de pocaintza in loc sa umplem o cizma cu portocale putem sa umplem sufletul oamenilor cu Domnul nostru Isus Hristos !Amin

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)