duminică, 28 noiembrie 2010

Cum are succes ispita in viata noastra?

Citeam zilele trecute o intamplare hazlie, dar cu mari adevaruri, pe care as vrea sa v-o impartasesc.

Era odata un om ogat care stia foarte bine ca servitorul lui sta mereu la panda ca sa descopere unde si-a ascuns stapanul lui comoara. Asa ca intr-o seara i-a soptit sotiei lui suficient de tare ca sa il auda si servitorul: "Ce bine e sa mergem la culcare fara sa ne temem ca am putea sa ramanem fara comoara. Cui i-ar trece prin gand ca am ingropat-o chiar in curtea din fata casei?" Slujitorul, care se afla in camera alaturata, a auzit si si-a facut repede un plan. A cerut ajutorul catorva prieteni si intr-o noapte au sapat totata curtea cautand comoara. Au muncit intreaga noapte, rascolind pamantul, dar nu au gasit nimic. Bogatul s-a trezit a doua zi dimineata, s-a uitat pe fereastra si a zambit cand a vazut tot pamantul rascolit. A doua zi i-a zis sotiei lui cand stia ca slujitorul trage cu urechea: "Ce minunat e sa stii ca nimeni n-ar putea banui ascunzatoarea secreta a comorii noastre, care sta ascunsa bine mersi la fundul sacilor cu samanta pentru iarba, din fata casei. Cui i-ar trece prin cap sa goleasca sacii si sa se uite pe fundul lui?" In noaptea aceea, servitorul impreuna cu prietenii lui au venit in timp ce bogatul cu sotia lui dormeau si au golit sacii, imprastiind semintele in toata curtea, in cautarea lor dupa comoara. Dar nici de data aceasta nu au gasit nimic. A doua zi dimineata barbatul s-a trezit si a zambit cand a vazut samanta imprastiata in toata curtea.

Omul s-a trezit cu peluza semanata din cauza lacomiei servitorului sau, iar servitorul nu s-a ales cu nimic in urma eforturilor sale.



Pentru a avea scucces, ispita si seductia au nevoie intotdeauna de o dispozitie, o inclinatie, o imaginatie si de cineva gata sa ii exploateze pe ceilalti. Multi sunt amagiti si inselati, iar cei care profita de pe urma acestor dispozitii zambesc gandindu-se la profiturile castigate si ii ignora fara mila pe cei de care s-au folosit si pe care i-au lasat pustiiti.

Un comentariu:

  1. numai o minte de evreu ar putea scorni o asemenea minunatie:)) dar sa fim sinceri, e o metoda excelenta sa semeni peluza:))

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)