vineri, 10 septembrie 2010

"Caut un om special"

Pentru ca incerc sa nu mai scriu articole lungi si plictisitoare, o sa scriu in acest articol o ilustratie legata de ceea ce am scris in articolul precedent.

Un mare evanghelist a mers intr-o biserica unde a fost chemat sa predice. La un moment dat doreste sa stie daca in sala sunt oameni speciali, care vor sa ii slujeasca lui Dumnezeu. Cand a vazut cate maini au fost ridicate, a fost placut impresionat. Apoi a inaintat spunand ca toti aceea care vor sa faca ceva minunat pentru Dumnezeu sa vina in fata. Numarul celor ce au iesit in fata a fost mai mic decat numarul acelora care au ridicat mana. Apoi acest evanghelist a spus ca sunt multi oameni deosebiti in acea sala, care vor sa faca ceva special pentru Dumnezeu. Fara sa mai adauge ceva, a scos o foaie de hartie din buzunar, s-a intorsc cu spatele la acesti oameni, si a inceput sa citeasca de pe acea foaie lucruri pe care acei oameni trebuia sa le faca. In masura in care citea acele lucruri, tot mai multi oameni s-au retras la locurile lor, iar cand a terminat de citit toate acele cerinte de pe foaia pe care o scosese din buzunar, spre surprinderea lui nu a mai fost nimeni in fata.

Oare nu este la fel si cu noi? Spunem ca vrem sa facem lucruri mari pentru Dumnezeu, dar atunci cand suntem pusi in situatia de a face ceva dam inapoi?
Stiti vorba aceea: "La razboi inainte, la placinte inapoi!"... probabil aici ai dori sa ma contrazici spunandu-mi ca e invers. Da-mi voie sa iti spun ca aceasta trebuie sa fie afirmatia confirmata de trairea fiecarui crestin.
Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare sa fim oamenii care sa stea la dispozitia Lui, in afara confortului dupa care de multe ori tanjim!

Stoica Timotei

2 comentarii:

  1. evanghelistul a gresit! trebuia sa faca apel la oameni simpli nu la cei speciali :)

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil nu a vrut sa se riste facandu-i pe cei din sala sa pacatuiasca, printr-o smerenie falsa ;))

    RăspundețiȘtergere

Parerea ta va fi bagata in seama si apreciata ;)